Advert

ARAA‡ MUAENE iSTASYONU TEPKiSi

ARAA‡ MUAENE iSTASYONU TEPKiSi
Bu içerik 3305 kez okundu.

Ergani ilçesinde uzun zamandan bu yana uygun bir müstakil yer edinemeyen araç muayene istasyonun ilçe çıkışındaki şehir mezarlığı önünde konuşlanması tepkilere yol açtı. Geçtiğimiz günlerde cenazelerini defnetmek için araçlarını mezarlık önünde park eden vatandaşlar, araç muayene istasyonuna gelen araçların aynı alana araç park etmesi nedeniyle mezarlık önünde araç trafiği kilitlenince zor anlar yaşadılar. Duruma tepki gösteren cenaze sahipleri, “Bu araç muayene istasyonu başka yer bulamadı mı? Millet cenazesini defetmek için geldiği mezarlık önünde aracını park edecek yer bulamıyor” diye tepki gösterdiler.

MEZARLIK CiVARINDA ARAÇLAR PARK EDEMiYOR

            Geçtiğimiz yıl istasyon Mahallesi tren garı civarında bulunan gezici araç muayene istasyonu aylardır çimento fabrikası civarındaki şehir mezarlığının önünde faaliyet gösteriyor. Araçlarını muayeneye getiren vatandaşların mezarlık önünde park yapmaları nedeniyle özellikle cenaze olduğu zamanlarda cenaze sahipleri ile Cuma akşamları kabir ziyaretine gelen vatandaşlar mezarlık önünde araçlarını park edecek yer bulamamaktan şikâyet ediyor. Kabir ziyareti için gittiği şehir mezarlığında aracını park ettikten sonra dönüşte yaşanan izdiham nedeniyle saatlerce aracının mezarlık önünde mahsur kaldığını ifade eden E.K, adlı vatandaş, “Neredeyse her Perşembe günleri kabir ziyareti yapmaya geldiğimizde aynı sorunu yaşıyoruz. Geçenlerce vatandaşların cenazesi vardı, bende o sırada kabir ziyareti için mezarlıkta bulunuyordum. Hem cenaze sahipleri hem de ben ve benim gibi birçok vatandaşın aracı orada saatlerce mahsur kaldı, izdihamdan araçlar giriş çıkış yapamadı. Araç muayene istasyonu için ilçede uygun başka yer mi kalmadı?” Şeklinde tepki gösterdi.

BELEDiYE UYARI YAPTI

            Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı EsveriMalçok; “Daha önce istasyon Mahallemizdeki tren garı civarında bulunan araç muayene istasyonu oradaki okul inşaatı nedeniyle uygun yer arayışına girdi. Uzun zamandan bu yana ilçe çıkışındaki mezarlık civarında konuşlandılar. Ancak gelinen noktada vatandaşlarımız özellikle cenaze olduğu zamanlarda ve kabir ziyareti yaptıkları zamanlarda araç muayenesine gelen araçların park yoğunluğuna neden olmasından dolayı mağdur edildikleri şeklinde şikâyetler gelmeye başladı. Bunun üzerine zabıta ekiplerimiz oraya gidip durumu yerine müşahede ederek gerekli uyarıları yaptılar. Bizim için vatandaşlarımızın rahatı önceliklidir. Bu bağlamda mezarlık civarının bu iş için uygun olmadığını kendilerine belirterek başka bir yer bulmalarını istedik. Öte yandan ilçemizdeki araç sahiplerinin de muayene istasyonundan mahrum kalmamaları için istasyon yetkililerine bu konuda da yardımcı olmak noktasında eski odun pazarı civarındaki alana yönlendirdik” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı