Advert

ERGANi BARAJINDA SONA DOĞRU

ERGANi BARAJINDA SONA DOĞRU
Bu içerik 3102 kez okundu.
Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, 2014 yılında yapımına başlanan Ergani Barajı alanında incelemelerde bulundu. ilçenin 5 kilometre kuzey batısındaki Boğaz köyü Gölkum Deresi üzerinde inşa edilen tarımsal sulama amaçlı Ergani Barajında incelemelerde bulunan Kaymakam Çoban, yüklenici firma yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ergani Barajının bu yıl içerisinde Eylül ayında geçici kabulü yapılarak teslim alınacağını müjdeleyen Kaymakam Çoban, barajın faaliyete geçmesiyle birlikte, çiftçinin birim alandan daha fazla üretim yaparak daha fazla kazanç elde edeceğini, bu sayede ilçenin ekonomik anlamda kalkınacağını söyledi. 
BiN 700 HEKTAR TARIMSAL ALAN SULANACAK
ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek ile birlikte Boğaz Köyündeki baraj inşaatında incelemelerde bulunan ilçe Kaymakamı Mesut Çoban, yüklenici firma yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Çoban'a baraj inşaatındaki çalışmalara ilişkin bilgi veren Yüklenici Firma Teknik Kalite Müdürü Cevdet Canpolat, Eylül ayında teslim edilmesi planlanan Ergani Barajının bin 700 hektar tarımsal alanı sulayacağını söyledi. Canpolat; "2014 yılında çalışmalarına başladığımız ve ihale bedeli 15 milyon 860 bin lira olan Ergani Barajının 115 bin metreküp gövde hacmi var. Bilindiği gibi daha önce yazın azalan debiyle yöresel sulama yapılıyordu. Bin 700 hektar tarımsal alanı sulayacak kapasitedeki barajımızın tamamlanmasıyla birlikte hem borulu sistem, hem de sürekliliği olan bir tarımsal sulama imkânı sunarak çiftçimizin tarımsal üretimine büyük ölçüde katkı sağlayacaktır" dedi.
"ERGANi KALKINACAK"
Birim alandan daha fazla verim alabilmek ve ürün çeşitliliğini arttırmak için bu tür yatırımların son derece önem arz ettiğini ifade eden ilçe Kaymakamı Mesut Çoban; "Tarımsal anlamda bölgemiz çok elverişli bir noktada. Ancak birim alandan daha fazla verim alabilmek ve ürün çeşitliliğini arttırmak için bu tür yatırımlar bölgemizde hızlandı ve devam ediyor. inşallah çiftçimiz bu yatırımların hizmete girmesiyle birlikte birim alandan daha fazla üretim yaparak daha fazla kazanç elde edecektir. Devletimizin bu yatırımlardaki genel maksadı, vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin yükseltilmesi ve ürün çeşitliliğinin arttırılmasıdır. Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan barajın hizmete girmesiyle birlikte ek istihdam imkânı da yaratılacak. Bu da ilçemizin ekonomik anlamda gelişmesine ve kalkınmasına önemli ölçüde katkı sunacak" şeklinde konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakır’daki Mem Ararat konserinde evlilik teklifi
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı
Diyarbakırlı Mahsun Kırmızgül’den önemli çağrı