Advert

ERGANi YAMAA‡ PARAŞAœTA‡AœLERiNiN GA–ZDESi OLDU

ERGANi YAMAA‡ PARAŞAœTA‡AœLERiNiN GA–ZDESi OLDU
Bu içerik 3100 kez okundu.
Ergani ilçesinde inanç turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Makam Dağı, son yıllarda yamaç paraşütü tutkunlarının gözde mekânı haline geldi. Özellikle hafta sonları Diyarbakır ve civar illerden ilçeye gelerek Makam Dağına çıkan yamaç paraşütü tutkunları ilçe semalarında renkli görüntüler oluşturuyor. 2 yıldan bu yana Diyarbakır'dan Makam Dağına gelerek yamaç paraşütüyle atlayış yapan Doktor Ahmet Erbey, ilçenin başta yamaç paraşütü olmak üzere, tüm doğa sporları için son derece elverişli ve cazibeli olduğunu belirterek ilçedeki yetkili mercilerin bu konuda projeler hayata geçirmesi halinde ilçenin bu anlamda cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.
YAMAÇLAR KÖYÜNDE EĞiTiM UÇUŞLARI YAPILIYOR
Ergani semalarında son yıllarda sıkça görülmeye başlanan yamaç paraşütçüleri renkli görüntülere sahne oluyor. Özellikle son iki yılda yamaç paraşütü tutkunlarının gözde mekânı haline gelen Makam Dağında hafta sonları guruplar halinde yamaç paraşütü atlayışları yapılıyor. Ahmet Erbey, Diyarbakır'da Doktorluk yapan bir sporcu. Boş zamanlarında yamaç paraşütü yapıyor. iki yıldan bu yana da hemen hemen her hafta sonu Ergani'ye gelip Makam Dağına çıkarak atlayış yapıyor. Erbey, Diyarbakır'da bulunan iki ayrı havacılık kulübünün de ilçenin güneyinde bulunan Yamaçlar Köyünde eğitim uçuşları yaptığını söylüyor.
YETKiLiLER DESTEK OLMALI
Makam Dağının yamaç paraşütü sporu için son derece elverişli ve cazibeli olduğunu belirten yamaç paraşütü sporcusu Dr. Ahmet Erbey; "Makam Dağı gerek paraşüt sporu gerekse diğer doğa sporları için son derece elverişli olan bir yer. Gökyüzünden de eşsiz manzarası olan bu dağın bizim sporumuz için tek eksiği take of dediğimiz kalkış pistinin olmamasıdır. Bu anlamda yetkililerden makam dağında yamaç paraşütüyle daha sağlıklı bir şekilde uçabilmek için kalkış pisti yapılmasını istiyoruz. Ergani'deki yetkili merciler bu sporun gelişmesi için destek olmalıdırlar. Çünkü Makam dağı bu sporun icra edilebilmesi için çok uygun bir yer. Hatta ileri düzeye müsabaka ve festivaller için bölgede en uygun yer diyebiliriz. Her hafta yamaç paraşütü atlayışı için guruplar buraya gelip uçuyorlar. Yağışın olmadığı, rüzgârın uçuş limitlerine uygun olduğu her mevsim yamaç paraşütüyle uçuşa müsait bir yer. Burası yüksekliği, manzarası, ayrıca inanç turizmi yönünden de müthiş bir zenginliğe sahip bir yer. Bu anlamda gördüğümüz kadarıyla da tam değerlendirilemiyor diye düşünüyorum. Doğa sporlarının her türlüsünün yapılabileceği, böyle bir yerin şuana kadar değerlendirilememiş olması son derece üzüntü verici. ilçedeki yetkili merciler bu konuda projeler hayata geçirmesi halinde ilçe bu anlamda cazibe merkezi haline gelecektir" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakır’da kadın cinayeti: İşte detaylar!
Diyarbakır’da kadın cinayeti: İşte detaylar!