Advert

ERGANiç™NiN 1 iNCiLERi

ERGANiç™NiN 1 iNCiLERi
Bu içerik 3324 kez okundu.
Ergani ilçesinde 10 öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonucuna göre soruların tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. TEOG sınavında Ergani’den Türkiye birincisi çıkan 10 öğrenci de devlet okullarından çıkarken, bu başarıyı sağlayanlardan ikisi ise köy okullarından çıktı. Ahmetli Köyü Yavuz Akgöz Ortaokulu öğrencisi Zeynep Atabey Türkiye birincisi olduğunu köydeki hayvanlarına yem veridiği zaman öğrenirken, Dibektaş Ortaokulu öğrencisi Azad Deniz ise tarlada çalışırken öğrendi. Köylerindeki diğer arkadaşlarına umut olan Atabey ve Deniz, aileleri ve öğretmenlerinin de gurur kaynağı oldular.
iŞTE ÖRNEK BAŞARI
Ergani ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına giren 2 bin 23 öğrenciden 10’u Türkiye birincisi olurken, 10’u Türkiye ikincisi, 14’ü ise Türkiye üçüncüsü oldu. Dereceye girme başarısı gösteren öğrencilerden Türkiye birincisi olanlar devlet okullarında eğitim gören öğrencilerden oluşurken, dereceye girenlerin büyük bölümü ise dershaneye gitmeden sadece kendi öğretmenlerinin sağladığı olanaklarla başarı elde eden çocuklar oldu. Eğitimde başarı çıtası her geçen yıl yükselen Ergani’de bu yıl ortaya çıkan tablonun haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey; “ilçemizde eğitimin son 5 yılını değerlendirdiğimizde hem başarı yönünden hem de kurumlarımızın fiziki şartlarında sürekli bir iyileşme söz konusudur. Bu başarı öncelikle özverili olarak çalışan öğretmenlerimiz ve idarecilerimize aittir. Özel dershaneleri aratmayan eğitim kalitesini yakalayan okullarımız, çocuklarımızın geleceği noktasında hayati önem arz eden sınavlara hazırlık aşamasında hafta sonları düzenlenen değerlendirme yetiştirme kurslarında öğrencilerimizi sınav maratonuna en iyi şekilde hazırlamışlardır. Amacımız başarıyı istikrarlı olarak sürdürmek ve bu yükselişi devam ettirmektir. Bu başarıyı yakalamamızda emeği geçen öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, velilerimiz ve Sayın Kaymakamımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.
KÖY OKULLARININ BAŞARISI
TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından belki de en dikkat çekici detay, köy okullarının merkez okullarına üstünlük sağlayan başarısı oldu. Ahmetli Köyü Yavuz Akgöz Ortaokulu, Türkiye birincisi Zeynep Atabey’in yanı sıra Türkiye ikincisi Saniye Mete ve Türkiye üçüncüsü Hatun Daşçı adlı üç kız çocuğunun başarılarını ortaya çıkardı. Ahmetli Köyünde hem ailesine yardımcı olan, işlerden arta kalan zamanlarda ise derslerini çalışan Türkiye birincisi Zeynep Atabey başarı haberini ahırda hayvanlara yem verirken alırken, aynı başarıyı Dibektaş Ortaokulundan gösteren Azad Deniz ise başarı haberini tarlada çalışırken aldı. En büyük hayallerinin öncelikle Fen Lisesini kazanmak olduğunu ifade eden Atabey ve Deniz, elde ettikleri başarının kendileri gibi imkânsızlıklar içinde kırsal kesimlerde eğitim gören öğrencilere örnek olmasını temenni ettiklerini belirttiler.
“KÖY OKULLARININ BAŞARISI DAHA DA ANLAMLI”
Ergani’deki Devlet okullarının, özellikle de köy okullarının TEOG sınavında başarılı sonuçlar almasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden ilçe Kaymakamı Mesut Çoban; “Bu sonuç öğrencilerimizin ve fedakâr eğitimcilerimizin gayretleriyle ortaya çıkan bir başarıdır. Kırsal mahallelerimizdeki çocuklarımız şehir merkezindeki yaşıtlarına göre daha zor şartlarda eğitim görmektedirler. Bu çocuklarımızın bazılarının, zamanlarının bir kısmını ailelerine yardım etmek için ayırmak zorunda kalan öğrencilerimiz olması başarının kıymetini daha da arttırıyor. Bu vesile ile bu başarının elde edilmesinde emeği geçen fedakâr eğitimci arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakır’da kadın cinayeti: İşte detaylar!
Diyarbakır’da kadın cinayeti: İşte detaylar!