Advert

Ramazan'da A‡iğköfte ve Tatlı

Ramazan'da A‡iğköfte ve Tatlı
Bu içerik 3080 kez okundu.
Ergani'nin geleneksel yiyeceklerinden çiğköfte ve tatlı özellikle Ramazan ayında vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. 
iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini alan çiğköfte için vatandaşlar iftar saatlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ziya Gökalp caddesinde seyyar çiğköftecilik yapan vatandaş, Ramazanda çiğköftenin sofralarda farklı bir yeri olduğunu belirterek, 'Bende Ramazan ayının başlamasıyla birlikte burada çiğköfte satmaya başladım. Birkaç yıldır bu işe özel günlerde ve Ramazan ayında yapıyorum. Özel müşterilerimiz var. Hazırladığımız çiğköfteleri vatandaşlar alarak Ramazan sofralarına farklı bir lezzet katıyor. Kısacası doyumluk değil tadımlık alınıyor. Bu ramazanda da çiğköfteci sayısında büyük bir artış var' dedi. 
Porsiyonun 5 liraya satıldığı çiğköftenin evlere de servis yapıldığı, vatandaşların ise sofralarında en az bir porsiyon çiğköfte bulundurmak istedikleri belirtildi. 
Ramazan'da Ergani'de çiğköftenin geleneksel hale geldiğini ifade eden çiğköftecilik yapan Mecit Laçin adlı esnaf, Ramazan'da her yerde çiğköfte tezgâhlarının bulunduğunu ifade ederek vatandaşların tanıdıkları bildikleri yerlerden çiğköfte almalarını tavsiye etti. 
Tatlılara da Rağbet Var
Yaz aylarında sıcaklar nedeniyle neredeyse azalan tatlı satışlarına Ramazan doping gibi geldi. Sıcaklarda yerini meyve ve dondurmaya bırakan tatlıların Ramazan ayında yeniden sofralara yerleşmesiyle birlikte, satışlarda en az yüzde 20 artış olacağını belirten Tatlıcı Metin Altunkara, 'Ramazan boyunca satışların 2-3 kata kadar artış göstermesi hedefleniyor. Başta baklava olmak üzere, Ramazanla özdeşleşen tulumba ve diğer tatlıların satışları da arttı' diye konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin