Advert

Ergani'de Hasat Mevsimi Başladı

Ergani'de Hasat Mevsimi Başladı
Bu içerik 3097 kez okundu.
Ergani'de mercimek ve arpa hasadı başladı. Çiftçinin bu yıl verimden memnun olduğu belirtiliyor.
Sabah erken saatlerde hasat için tarlalarının yolunu tutan çiftçiler, olgunlaşan mercimeklerini traktörlerle topraktan söküyor, dane ayırma işlemi öncesinde iyice kuruması için yine tarlada bırakıyor.
Ergani Ziraat oda başkanı izzet Güzel yaptığı açıklamada, iklim koşullarının elverişli olması nedeniyle mercimek rekoltesinin geçmiş yılların 2-3 katı gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.
Mercimeğin devletin destek verdiği tarım ürünleri arasında bulunduğunu, üreticilerin daha bol kazanç elde etmek için desteklerden mutlaka yararlanması gerektiğini ifade eden Güzel, "Yüksek rekolte bekliyoruz, çiftçimizi mercimeğini belgesiz satmaması için uyarıyoruz. Çünkü desteklemelerden yararlanabilmesi için üretici ürününü belgeli satmak mecburiyetindedir" dedi.
Biçim ve kurutma işlemini tamamlayan çiftçiler ise dane ayırma işlemini yaptıktan sonra mercimeğini çuvallara koyuyor ve tarladan evine taşıyor. Görüşülen çiftçiler, sulama suyundan yoksun tarlalarında buğday, arpa ve nohudun yanı sıra mercimek yetiştirdiklerini belirtti.
Çiftçi Özgür Yıldırım, "Tarlalarımızdan kimi yıl bol ürün alıyor kimi yıl serptiğimiz tohum kadar dahi ürün hasat edemiyoruz. Bir dönüm alandan 200 kilo mercimek aldığımız da oluyor, 50 kilo mercimek aldığımız da oluyor. Bu yıl yüzümüz gülüyor, havalar güzel gitti, ürünümüz bol" dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin