Advert

KAYMAKAM A‡OBAN'DAN iFTARLI TOPLANTI

KAYMAKAM A‡OBAN'DAN iFTARLI TOPLANTI
Bu içerik 3067 kez okundu.
Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, ilçe merkezi ve köy muhtarları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle iftarlı bir toplantıda bir araya geldi. Kaymakam Mesut Çoban Başkanlığında Ergani Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıda merkez ve köylerin sorunları hakkında muhtarlar ihtiyaç ve sorunlarını dile getirirken, ilgili kurum yetkilileri de muhtarların sorularına yanıt verdi. Yapılan toplantının ardından katılımcılara Yatılı Bölge ilköğretim Okulu (YiBO)'da iftar yemeği verildi.
Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantının açış konuşmasını yapan ilçe Kaymakamı Mesut Çoban, göreve geldiği günden bu yana önem arz eden konularda açıklamalarda bulundu. Ergani'deki başlıca sorunlara değinen Kaymakam Çoban, yaptığı konuşmada özetle şunları ifade etti; "Geldiğim günden buyana dikkatimi çeken bir husus vardı. Karayollarının Diyarbakır-  Elazığ karayolunun geçiş güzergâhı ilçemize yakışır bir durumda değildi. Karayolları bölge müdürlüğü nezdinde yaptığımız istişareler sonucunda bu geçiş güzergâhının ilçemize yakışır bir şekilde yapılmasını istemiştik. Şuanda projesi bakanlığımıza intikal etmiş durumda ve onay aşamasındadır. Umudumuz ve beklentimiz inşallah bu yolun biran önce Ergani'ye yakışır şekilde yapılmasıdır. inşallah kısa bir süre içerisinde Ergani girişinden çıkışına kadar olan alan yeniden inşa edilmiş olacak.
Bir diğer husus da organize sanayi bölgesiyle ilgili bir çalışmamız vardır. Sonuç itibariyle bakanlıktan gelen yetkililer bizim önerdiğimiz yeri uygun buldu. Ancak bir takım küçük pürüzler dışında sorun yok. Ergani'nin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe, organize sanayi bölgesinin çare olacağını düşünüyoruz. inşallah 2017 yılı içinde prosedürü tamamlanırsa önümüzdeki yıllarda Ergani bir organize sanayi bölgesine kavuşmuş olacak ki; Ergani bunu sonuna kadar hak ediyor" diye konuştu. Kaymakam Çoban'ın konuşmasının ardından ilgili kurum temsilcileri muhtarların sorularını yanıtladı. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin