Advert

9 aylık iş için Yüzlerce Başvuru

9 aylık iş için Yüzlerce Başvuru
Bu içerik 3118 kez okundu.
Ergani’de 70 kişinin okullarda görevlendirileceği 9 aylık iş için yüzlerce kişi başvurdu.
Başvuranların arasında kadınların çoğunlukta olması dikkat çekiyor. Yaşanan tablo, Ergani’deki işsizlik tablosunu ortaya koydu.
Ergani’de 70 kişilik  Toplum Yararına Program (TYP) müracaatları devam ediyor. Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte başvuru sayısında rekor bir artış göze çarparken,okullarda çeşitli alanlarda hizmet verecek görevliler alınacak. 
Hükümet konağı binası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren yığılma ve kuyruk yaşanırken, bu tablo hemen her gün tekrarlanıyor. Başvuranlar arasında kadınların ağırlıkta olması dikkat çekiyor. Şu ana kadar yüzlerce kişinin başvuru yaptığı bilgisi edinildi.
‘Zor Durumdayız,iş istiyoruz’
Yaşanan görüntüler, Ergani’deki işsizlik tablosunu da gözler önüne seriyor. Binlerce işsiz, 70 kişinin alınarak asgari ücretle çalışacağı işe girmek için çaba gösteriyor. Mecbur kaldıkları için bu işe başvurduklarını belirten vatandaşlar,”Ergani’de ciddi bir işsizlik sorunu var. Gördüğünüz gibi hepimiz işsiziz. Devletimizden iş istiyoruz. Çalışamadığımız için maddi sorunlar yaşıyoruz. Bir umutla buraya başvurduk. Alınacak kişi sayısı az,başvuran sayısı ise fazla. Zor durumdayız. Öyle olmasa buralara gelmezdik” şeklinde görüş belirttiler.
Başvuru için istenen Şartlar
iŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması şartları gerektiren müracaatlar için daha sonra kura çekimi yapılarak hak sahiplerinin okullara dağıtılacağı öğrenildi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin