Advert

ESNAF iKiNCi SANAYi SiTESi iSTiYOR

ESNAF iKiNCi SANAYi SiTESi iSTiYOR
Bu içerik 3096 kez okundu.
Ergani ilçesi sanayi sitesi esnafları, ilçe merkezinde sıkışan sanayi sitesinin mevcut yerinden çıkarılmasına karşı çıkıyor. Cazip bir öneri gelmesi halinde bunu değerlendirebileceklerini ifade eden esnaflar, ancak bu durumda yapılabilecek en uygun şeyin ilçeye ikinci bir sanayi sitesi kurulması olduğunu ifade ettiler. Sanayi sitesinde şuan için birinci öncelikli sorunlarının alt yapı sorunu olduğunu ifade eden Sanayi Sitesi Başkanı Sedat Zengin; "Sitemizin mevcut alt yapısı zaten başlı başına bir sorun teşkil etmektedir. En küçük bir yağışta bile su baskınlarının yaşandığı sitemizde acil olarak belediye ve diskinin bir çözüm bulması gerekiyor. Bu bağlamda mevcut sitenin öncelikle sorunlarının giderilmesi, diğer taraftan ise ilçeye ikinci bir sanayi sitesi açılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
"ÖNCE MEVCUT SORUNLARIMIZI ÇÖZSÜNLER"
Ergani Sanayi Sitesi Başkanı Sedat Zengin, 118 esnafın faaliyet yürüttüğü sanayi sitesindeki esnafların ilçede ikinci bir sanayi sitesi yapılmasını istediklerini belirtti. Başkan Zengin; "Yıllardır ilçemize hizmet veren sanayi sitemiz zamanla gelişen ilçede şehrin içinde sıkışmış ve ihtiyaca yanıt veremeyecek duruma gelmiştir. Burada 118 esnaf varsa, kaportacısından, mobilyacısına kadar bir o kadarı da çevreye dağılmıştır. Sitemizin mevcut alt yapısı zaten başlı başına bir sorun teşkil etmektedir. En küçük bir yağışta bile su baskınlarının yaşandığı sitemizde acil olarak belediye ve diskinin bir çözüm bulması gerekiyor. Bu bağlamda mevcut sitenin öncelikle sorunlarının giderilmesi, diğer taraftan ise ilçeye ikinci bir sanayi sitesi açılması gerektiğini düşünüyoruz. ilçenin ihtiyacına yanıt verebilecek düzeyde bir sanayi sitesi yapılması konusuna gelince; sanayi sitesi esnafımız aslında buradan çıkmak istemiyor. Geçmiş yıllarda belediye başkanımızın bu yönde bir önerisi olmuştu. Ancak esnaflar arasında mutabakat sağlanamadı. Bu konuda yapılabilecek en iyi yöntem ilçeye ikinci bir sanayi sitesi yapılmasıdır. Çünkü her nerede sanayi sitesi yapılırsa yapılsın zamanla şehirleşme içinde kalması kaçınılmaz olacaktır. Bugün Türkiye'nin neresine bakarsanız bakın sanayi siteleri çoğunlukla şehir içinde kalmış durumdadır. Bu nedenle burasının kaldırılması tercih ettiğimiz bir durum değildir. Talebimiz ilçeye ikinci bir sanayi sitesi yapılmasıdır. Burası küçük ölçekli araçlara hizmet verirken, şehir dışına yapılacak ikinci sanayi sitesi ise ağır tonajlı araçlara hizmet verebilmedir" dedi.
KARAYOLLARI BAĞLANTIYI KOPARDI
Karayolları bölge müdürlüğünce Elazığ -Diyarbakır karayolunda yürütülen çalışmaların ardından sanayi sitesinin girişine göbek ve ışık yapılması gerektiğini ifade eden esnaflar ise; "Karayollarının yaptığı uygulama sanayi sitesini adeta bitirmiştir. Karayolu üzerinde sanayi sitesine girmek isteyen araçlar doğrudan sitemize girememektedirler. Geçen yıl esnaflar olarak bizler sesimizi duyurmak için karayolunu trafiğe kapatıp eylem yaptık ancak bir netice alamadık. Karayollarının biran önce bu hatadan dönüp sanayi sitesine giriş konusunda gerekli uygulamaları hayata geçirmesi gerekmektedir" şeklinde konuştular.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin