Advert

HDP'DEN "A–CALAN" AA‡IKLAMASI

HDP'DEN
Bu içerik 3272 kez okundu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ergani ilçe teşkilatları, imralı Cezaevinde tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ağır tecrit koşullarında tutulduğunu öne sürerek basın açıklaması gerçekleştirdiler. Parti binası önünde toplanan partililer adına açıklamayı yapan HDP ilçe Başkanı ibrahim Bingöl, Öcalan'ın 2011 yılından bu yana avukatlarıyla görüştürülmediğini, son iki buçuk yıldan bu yana da kendisinden haber alınamadığını belirterek; son dönemde Öcalan'ın can güvenliği ile ilgili iddiaların kaygı verici boyutlara ulaştığını söyledi.
HDP Parti binası önünde yapılan basın açıklamasını okuyan ilçe Başkanı ibrahim Bingöl şunları söyledi: "Sayın Abdullah Öcalan, 18 yıldır hiçbir evrensel hukuk ilke ve uygulamalarında karşılığı bulunmayan, keyfi ve insanlık dışı özel bir politikanın yürütüldüğü imralı sisteminde ağır tecrit koşulları altında bulunmaktadır. Her hafta ailesi ve avukatları görüşme başvuruları yapmalarına rağmen 2011 yılından bu yana avukatlarıyla görüşmesine izin verilmemiş tecrit derinleştirilmiştir. Özellikle son 2,5 yılda derinleştirilen mutlak tecrit koşullarında kendisinden haber alınamıyor, ailesiyle ve imralı heyetiyle görüştürülmüyor. Son dönemde imralı adasındaki durum ile ilgili kaygı verici durumlar ve gayr-i resmi hesaplardan yayılan vahim iddialar son derece tehlikeli ve kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Sayın Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği konusunda ciddi kaygılar taşımaktayız. Tecrit bir insanlık suçudur. Avukatlarıyla görüştürülmemesi hiçbir hukuka sığmamaktadır. Tecridin devam ettirilmesi savaşın ve kaosun derinleştirilmesi anlamı taşımaktadır. Bu yürütülen tecrit politikaları Türkiye de Kürt sorununun demokratik çözüme kavuşturulmasında ciddi engeller oluşturmaktadır. Bu politikaların Türkiye demokrasisine zarar verdiği bilinmelidir.
Konuya ilişkin dönem dönem hükümet yetkililerince yapılan açıklamalar toplumu, kamuoyunu ve Türkiye halklarını tatmin etmemektedir. Sayın Öcalan'ın düşüncelerine ve fikirlerine en çok ihtiyaç duyulduğu bu dönmelerde kendisinden haber alınamaması kabul edilemez bir durumdur. Durumun ve bu tecrit politikalarının toplumda kaosa ve karmaşıklığa neden olacağı bilinmelidir. Tecrit suçtur insanlık ve toplumsal bir suçtur. Tecride son verilmelidir. Sayın Öcalan ailesiyle avukatlarıyla görüştürülmelidir ve hükümet konuya ilişkin resmi açıklamaları bir an önce yapmalıdır" dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin