Advert

TEHLiKE YOLU!

TEHLiKE YOLU!
Bu içerik 3044 kez okundu.
Diyarbakır- Elazığ karayolu üzeri Yenişehir 30 metrelik yol ayrımındaki kavşakta sinyalizasyon sisteminin bulunmaması olası trafik kazalarına davetiye çıkartıyor. Dört yönlü yoğun trafik akışının sağlandığı Diyarbakır- Elazığ karayolunu 30 metrelik yola bağlayan kavşakta sinyalizasyon olmaması nedeniyle dönüş için manevra yapan araçları kafa kafaya getiriyor. Öte yandan, 30 metrelik yol boyunca orta refüjlere peyzaj çalışmaları çerçevesinde yapılan ağaçlandırma nedeniyle de yol boyunca bulunan kavşaklardan geçiş yapmaya çalışan araçları görüş açısı olmadığından kafa kafaya getirerek kazalara davetiye çıkartıyor.
KARAYOLLARI GÖREVE
Karayolları Bölge Müdürlüğünce Diyarbakır- Elazığ Karayolu üzerinde yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından, yaklaşık 3 yıldan bu yana karayolunu 30 metrelik yola bağlayan kavşakta trafik lambası olmadığından maddi hasarlı onlarca trafik kazası meydana geldi. Herhangi bir sinyalizasyon veya levha ile uyarı sisteminin bulunmadığı kavşakta gelişi güzel geçmeye çalışan sürücüler ve karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar için büyük tehlike arz ediyor.  
TRAFiK IŞIĞI ŞART
Söz konusu kavşakta herhangi bir ışıklandırma çalışmasının yapılmamasını karayollarının ayıbı olarak değerlendiren vatandaşlar; "Karayollarının böylesine trafik yoğunluğu olan bir noktaya sinyalizasyon koymamasına akıl sır erdiremiyoruz. Hemen hemen her gün burada araçların kafa kafaya gelmesi nedeniyle irili ufaklı kazalar meydana geliyor. Yolun karşısındaki durağa geçmek için veya duraktan sitelere geçmek için karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar ise daha büyük tehlike altındalar" şeklinde konuştular. Öte yandan 30 metrelik yol üzerinde bulunan esnaflar ise yolun orta refüjünde peyzaj çalışmaları kapsamında yapılan ağaçlandırma ve uyarıcı levha bulunmaması nedeniyle, yol boyunca kavşaklardan geçen araçların birbirlerini görmeği için gün içinde birçok maddi hasarlı kaza meydana geldiğini bildirdiler.     
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin