Advert

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Bu içerik 3626 kez okundu.

Ergani ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, törenle kutlandı.

Ergani Kaymakamlığında Kaymakam Mesut Çoban, makamında tebrikleri kabul etti. Ardında


Kapalı spor salonunda yapılan tören. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Ergani Kaymakam Mesut Çoban, Garnizon Komutanı Binbaşı Yaşar Atacan, Ergani Belediye Başkanı Vekili Esveri Malçok, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, askeri erkan, gaziler, siyasi parti, ve sivil toplum kuruluş temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Kaymakam Mesut Çoban, Garnizon Komutanı Binbaşı Yaşar Atacan, Ergani Belediye Başkanı Vekili Esveri Malçok halkın, öğrencilerin ve protokolün bayramını kutladı.

Kaymakam Çoban, "Törende yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin karakterine en uygun idari rejim olan Cumhuriyeti 29 Ekim 1923'de ilan ettiğini belirterek, "Bugün, büyük Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı yürüttüğü var olma mücadelesi sonunda istiklalini, özgürlüğünü kazanan Türk milletinin ve akabinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilanının 94. yıl dönümünü büyük Bayram olarak kutluyoruz" dedi

Konuşmaların ardından tören okunan şiirlerle devam etti. Şiirlerin ardından okullar tarafından halk oyunları, jimnastik gösterisi ve spor gösterileri sergilendi. Programının son bölümünde ilçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, resmigeçidin ardından sona erdi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin