Advert

HER YAĞIŞTA AYNI DERT!

HER YAĞIŞTA AYNI DERT!
Bu içerik 3083 kez okundu.
Ergani ilçesinde henüz kış mevsimi gelmeden şehrin alt ve üst yapısı kış şartlarına döndü. Hafta başından bu yana aralıklarla yağan yağmur nedeniyle, elektrik kesintileri had safhaya ulaşırken, yağmur sularını kaldırmayan rögarlar ise taşarak yollarda sel oluşmasına yol açtı. Merkez Ziya Gökalp Caddesi üstünde bulunan rögarlar tıkanınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Yol ortasındaki rögardan kanalizasyon suları adeta fışkırırken yoldan geçen araçların savurduğu kanalizasyon suları kaldırım kenarında yürüyen yayaların üzerlerine sıçradı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, her yağışta saatlerce süren elektrik kesintileri ve su baskınları konusunda yetkililerin çözüm üretmesini istediler. 
ALT VE ÜST YAPI ALARM VERiYOR
Ergani ilçesinde yıllardır süre gelen alt ve üst yapı sorunları her seferinde kendini gösteriyor. En küçük yağışta elektrikler kesiliyor, yollardaki rögarlar taşıp su baskınlarına sebep oluyor. Vatandaşlar ise soruyor; belediye alt yapı için çalışıyorsa, elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ ise sürekli yatırım yaptığını söyleyip, yaşın yanında kuruyu da yakıp kaçak kullanmayanlara bile binlerce lira ceza kesiyorsa; bu elektrikler en küçük yağışta bile neden gidiyor, rögarlar neden tıkanıyor? 
HER YAĞIŞTA AYNI SORUN
Ergani ilçesinde her yağış sonrasında bilindik manzaralar kendini göstermeye devam ederken, canına tak eden vatandaşlar ise yıllardır kangren haline gelen bu sorunların nasıl bertaraf edilmediğine anlam veremiyor. Şehir içi ana arterlerde belediye tarafından yıllarca yapılan sözde alt yapılar her yağış sonrasında sanki hiçbir çalışma yapılmamış gibi sorun çıkarmaya devam ediyor. Hafta içinde yağan yağmur yağışı sonrasında ana arterlerde bulunan rögarlar tıkanıp taşarken yolları adeta lagım götürmeye başladı. Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki yolun ortasında bulunan rögardan fışkıran lagım suları bir yandan etrafa kötü kokular yayarken, bir yandan da yoldan geçen araçların savurmasıyla lağım suları kaldırımlarda yürüyen vatandaşların üzerine sıçradı. 
ELEKTRiKLER NEDEN KESiLiYOR?
Şehrin alt yapı sorunlarını bir bir ortaya çıkartan yağışlar, öte yandan kangren haline gelen elektrik sorununu da gündemden düşürmüyor. Zira her yağışla birlikte saatler süren elektrik kesintileri yaşanıyor. işlerini yapamaz hale gelen özellikle çarşı esnafı, "kış gelince halimiz harap" diye dert yanıp yetkililere sesleniyorlar. Elektrik dağıtım şirketini eleştiren vatandaşlar, "Bu kadar kabarık elektrik faturalarını vatandaşa ödetip doğru düzgün hizmet vermemek insanlara nasıl değer verdiklerini açıkça gösteriyor. En küçük yağışta saatlerce elektrikler gidiyor. Özellikle kırsal mahallelerde günlerce elektrik sorunu yaşayan yerler var. Yetkililerin bu soruna biran önce çözüm bulmalarını istiyoruz" şeklinde konuştular.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin