Advert

Ergani Konuşuyor

Ergani Konuşuyor
Bu içerik 3085 kez okundu.
Bu hafta ilçemizin sanayi sitesinin sorunlarını dile getireceğiz.
Ziyaret ettiğimiz Sanayi Sitesi esnafı, sorunlarının çözümü için yetkililerden destek bekliyor.
Sanayi sitesinde marangozluk yapan Ahmet Ergün, sanayi sitesinin halini görüyorsunuz, Belediye başkanı ve yardımcısı bir gün gelip esnafların halini dinlemediler. Kış aylarında yağmur yağdığı zaman her yer çamur içinde kalıyor. Esnaf iş yapamaz hale geliyor. Yollar çökmüş, sanayi sitesinin içinde hurda araçlar çok, kimse bu hurda araçları kaldırmıyor bu görüntüde çevre kirliliğine yol açıyor dedi. 
 
Oto tamircisi Musa Aslan, Sanayi sitemiz göz önünde "yetkililer sadece seçimden seçime buraya geliyor. Sorunlarımızı dinliyorlar. Çözüm bulacağız deyip gidiyorlar. Bir sonraki seçime kadar buraya uğrayan yok. Oysa burada her türlü sorun mevcut. Çöp sorunu, yol sorunu gibi, altyapı sorunları da esnafı bezdirdi. Kışın yağmur yağıyor, dükkânlarımız su altında kalıyor. Bu sorunların artık çözüme kavuşmasını istiyoruz. ikinci bir sanayi sitesi talebi konuşuldu kimi esnaf kabul etti kimi esnafta kabul etmedi" şeklinde konuştu.
 
Marangoz işletmecisi Zülküf Kaymaz, 35 yıldır bu sektörde hizmet verdiğini söylüyor. Sanayi Sitesi esnafının sahipsiz kaldığından yakınan Kaymaz "borçlarımızı dahi zor ödüyoruz. Bunun tek sebebi buradaki esnafın sahipsiz kalmasıdır. Bu site ciddi bir bakımdan geçmeli, esnafın sorunlar çözülmeli, talepleri karşılanmalı. Yıllardır bu işin içindeyiz ancak bu kadar kötü bir süreçten geçmemiştik. Vergilerimizi, kredilerimizi ödüyoruz, tüm vazifelerimizi yerine getiriyoruz. Sanayi başkanımız görevini yerine getiriyor ama para yetmiyor. Ancak yetkililer de bize karşı vazifelerini yerine getirsinler" dedi.
 
Sanayi sitesi Başkanı Sedat Zengin, sıkıntılarımız hiçbir zaman bitmedi. ilçe merkezinden gelen yağmur suları sanayi sitesine geldiğinden bazı esnaflarımıza zarar vermektedir. Yağmur suları döşenen alt yapıdaki borular kaldırmıyor, bu nedenle esnaflarımızın dükkanları yağmur sularıyla dolup taşıyor. Bu konuyu DiSKi'ye bildirdik ama her hangi bir netice alamadık. Eksik kalan yerleri Belediye de bildirdik bazı yerler yapıldı, bazı yerlerde yapılmadı. Bizim bu sorunları kim giderecek, ilçe milli eğitim müdürü gideremez, Mal müdürlüğü gideremediğine göre Belediyenin yapması gerekir. Ayrı bir konu ise elektrik sorunu alduğunu belirten Zengin, ilçemizde sık sık elektrikler gidiyor. Esnafımız otomobili tamir ederken lifte alıyorlar,  araçlar elektrik gelene kadar askıda kalıyor. işi olan müşterilerde elektrik gelene kadar 3-4 saat beklemek zorunda kalıyorlar. En büyük sıkıntılarımızdan biride elektriklerin sık sık gitmesi, bu konuda esnafımız çok mağdur oluyor.  Bu konuda kaymakamız ve sayın yetkililer bize yardımcı olurlarsa çok seviniriz diye konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin