Advert

Ergani Konuşuyor

Ergani Konuşuyor
Bu içerik 3096 kez okundu.
Bu hafta ilçemizin  sorunlarını dile getirdik.
Bu hafta ilçenin başlıca sorunları nelerdik dedik Trafik, elektrik, işsizlik ve denetimlerin sık yapılmadığını dile getirdiler. 
 
Ergani'nin en büyük sorunlarından biri Elektrik sorunu olduğunu belirten iş adamı Cihan Taştan, Bildiğiniz üzere özellikle çağımızda insanların sosyal yaşantılarını sürdürebilmeleri belli başlı enerji kaynaklarının sürekliliği ile mümkün olmaktadır. Ve özellikle de elektrik enerjisi insan yaşamının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ve elektriğin olmadığı bir yerde bugün medeniyetten bahsedemez durumdayız.
Taştan, Vatandaşların bu sorun yüzünden gördükleri zarar sadece bireysel bir zarar olmayı aşmış aynı zamanda ekonomik problemlere de yol açmaya başlamıştır. Çünkü sanayi sektörü de bu problemden yara almaya başlamıştır.
ilçenin alt yapı sorunu, doğal gaz sorunları var çözüm için de yetkililer duruma el atmasıdır. 120 bin nüfuslu ilçede bir üniversite olmasını isteriz bunun yanında tarihi dokusu olan Çayönü ve hilar mağalarını turizme kazandıra biliriz dedi. 
 
Esnaf Sait Yılmaz ise, ilçede işsizliği önleyecek organize sanayi bölgesinin yapılmasını söyledi.
Gençlerimiz işsizdir. Ve bu şehrimizin genç nüfusu iş fırsatı yakalamak için başka şehirlere göç etmekte oralarda ekmek parası telaşına düşmektedir.
ilçemizin nüfusu gün geçtikçe artıyor,en büyük sorunlarından biride işsizliktir. ilçemiz coğrafi bakımından en güzel yerdedir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan Diyarbakır'a geldiğinde konuşmasında Bismil ve Ergani ilçesine Organize Sanayi bölgesinin yapılacağı müjdesini verdiğinde ben çok umutlandım. Ergani'yi Çorlu olarak gördüm Gebze, tuzla olarak gördüm, hayal ettim ben. Oralar da yaşayan birisi olduğum için bütün fabrikalar eleman arıyorlar. Organize sana bölgesinin müjdesini aldıktan sonra o hayalleri yaşadım, aradan bir geçmesi rağmen temeli bile atılmadı. O sözler yerine getirilmiş olsa, organize sanayi bölgesi kurulmuş olsa ilçemizde en az 4 bin kişi çalışacak, ailelerini de hesaba katarsak 12 bin kişi burada ekmek yiyecek. Kahve köşelerinde binlerce gencimiz işsiz, aile içinde huzurda kalmamış cebinde parası olmayan çok kişi tanıyorum, evine bir şey alacak gücü yok. Bu nedenle ilçemizde mevsimlik işçi olarak istanbul'a ve diğer illerde çalışmaya gidiyorlar, eşi ona hasret o eşine hasret bu nedenle ivedi bir şekilde bu proje hayata geçirilirse burada esnaf kazanacak, manavı, fırıncısı, kasabı, tüm esnaf kazanacak. Ekonomi canlanacak dedi. 
 
ilçe esnaflarından Macit Laçin, sorunların en büyüğü trafik sorunudur. Şehir içi servisleri gelişi güzel her yerde durarak yolcu alıp indiriyor. Bu da trafiği olumsuz bir şekilde etkiliyor. Özellikle şehir merkezinin göbeği 3 yolda tıkanıklar oluyor, araç kullanan sürücüler bu konuda biraz daha duralı olmalarını istiyoruz. Otogar kavşağında bir üst geçit  yapılması gerekir tehlikeli bir yol orası üst geçit yapılırsa çok güzel olur. imam hatip lisesinin yanı oduncular pazarı yolu da tehlike arz etmektedir birde Diyarbakır'dan gelirken Yenişehire girişte olan kavşakta çok tehlike saçıyor, buralara trafik ışıkları yapılabilir. Kaza bizim başımıza geldi Allah kimseye acı vermesin bu tür önlemler şimdiden alınması gerekir dedi. 
 
Fırıncılık yapan Selahattin Taran, ilçede kayıt dışı fırıncılık yapanlar var.
Ergani sorunları ile ilgili konuşan Taran, Ergani'de korsan fırıncılık yapan kişiler var, Gramajdan çalıp ucuz ekmek veren fırıncılarda var. Bulunduğumuz işletmenin karşısındaki binalara başka mahallede fırıncılık yapanlar ucuz ekmek veriyor. Gramajı düşürerek ekmeği 80 kuruşa verenlerde var 1 liraya veren de var. Bu yıllardır devam ediyor.  Ekmeği ucuza verdikleri zaman bize de sıkıntı veriyor. Şikayet etmemize rağmen herhangi bir çözüm bulunamadı.1,5 TL ye satılan  Ekmeğin gramajı standart 400 gram dır, bunu 350 grama düşürerek 1 TL veren fırıncılarda  var. Zabıtalar sıkı bir denetim yaparsa sıkıntılar ortaya çıkacak. Benim kendi fırınım da vardı, Zabıtalar geldi evrak eksiğim olduğu için kapattılar, haklılar evraklarım eksikti. ilçede 70 tane fırın var, bu 70 tane fırından 30 tanesi kayıt dışıdır. Arkadaş ayrımı yapmadan, Parti ayrımı yapmadan daha çok denetlenmesini istiyoruz dedi. 
(Hazırlayan Esat TAŞTEKiN / Erkan AKHATUN)
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin