Advert

Kaçaroğlu ve Tayfur Aday Oldu

Ergani ilçesinden Ak Parti il başkanlığına Ağalardan Faysal Kaçaroğlu ve Eczane işletmecisi Tarkan Tayfur aday oldu.

Kaçaroğlu ve Tayfur Aday Oldu
Bu içerik 7537 kez okundu.
Ak Parti Diyarbakır il Başkanı Muhammed Akarın siyaseti bırakmasının ardından kimin il başkanı olacağı merakla beklenirken şu ana kadar Ergani'de tanınan isimlerden Faysal Kaçaroğlu ve Tarkan Tayfur'unda Aday oldukları öğrenildi. 
Ak Parti'de Diyarbakır il Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı merakla bekleniyor.
Genel merkez tarafından ismi geçenler arasında da çarpıcı isimler var. Son sözü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceği ifade ediliyor.
PARTi TEŞKiLATINDA HAREKETLiLiĞE DEVAM
2019’da yapılacak yerel yönetimler, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine daha iyi hazırlanmak ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın açıkladığı ‘metal yorgunluğu’  aşmak amacıyla parti teşkilatlarında ve kadrolarında yenilenme kararı alan AK Parti’de hareketlilik sürüyor. Şimdiye kadar birçok il ve ilçe kongresi yapılarak değişimin yaşandığı Doğu ve Güneydoğu’da son günlerde Diyarbakır il Başkanlığı için hareketlilik dikkat çekiyor. Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile parti yönetimi tarafından istifası istenen teşkilat başkanları bu karar doğrultusunda hareket ederek yeniden aday olmazken, mevcut başkan Muhammed Dara Akar’ın yeniden aday olmayacağını açıkladığı Diyarbakır’da kulisler yeniden canlandı.
KiMLERiN iSiMLERi GEÇiYOR?
Şu ana kadar aralarında Ergani ilçesinden Faysal Kaçaroğlu, Eczacı Tarkan Tayfur, Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (DiKENT) Başkanı Mehmet Ali Elbey, Ali Serdar Tuncer, Abdulhalik Kar, yazar Eyüphan Kaya, ve Nezir Büyüm’ün de bulunduğu yaklaşık 10 kişinin adaylık başvurusu yaptığı ifade edilirken, eski bakan yardımcısı ve eski il başkanı Kutbettin Arzu, eski milletvekili ve eski il başkanı Abdurrahman Kurt, iş adamı ve eski milletvekili adayı Abdullah Atik, iş adamı Abdülkadir Akboz ve partide daha önce yöneticilik yapan Adnan Nabikoğlu’nun da aralarında bir çok isim kulislerde konuşuluyor. Bugünlerde il başkanlığı nedeniyle özellikle Ankara’da yoğun kulis çalışmaları yapıldığı öğrenildi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin