Advert

Araç Sahiplerine Kışlık Bakım Uyarısı

Araç Sahiplerine Kışlık Bakım Uyarısı
Bu içerik 3235 kez okundu.
Oto tamircileri, kış mevsimi öncesi sürücülere araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulunarak, kışlık bakımı ihmal eden araç sahiplerinin kışın oluşabilecek arızalar nedeniyle daha ağır faturalarla karşılaşabileceklerini söyledi.
Oto tamirciliği yapan Cafer Bilge  isimli esnaf, kış bakımını her araç sürücüsünün yapması gerektiğini ifade ederek, yapılan bakımlar hakkında bilgi verdi. Bilge, "Kış mevsimi gelmeden sürücülerin araçlarının fren balatlarına baktırmaları lazım, amasörler iyi değilse değiştirmeleri lazım. Çünkü amasörlerin esnemesi lazım. Bunun yanında araçların ön düzen bakımının yapılması lazım. Kaloriferlerin elden geçirilmesi lazım. Yani genel olarak araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, silecekleri, akü ve lastiklerinin kontrol edilmesi hayati önem taşıyor. Avrupa dediğimiz araçlarda ise sadece antifriz değişimi, yağ bakımı, yağ filtresi bakımı, hava filtresi ve klima bakımı gibi bakımlar yapıyoruz. Yapılmadığı zaman bunlar sürücünün aleyhine olur. Mesela kışın fren tutmaz araç kayar, bir yere vurur ve bu gider sürücünün cebinden kat kat çıkar" şeklinde konuştu.
"insanlar Eskiden Araçlarına Daha Titizdi"
Bir aracın kışlık bakımının ortalama 350-400 TL´yi bulduğunu söyleyen Bilge, bunun her araç için geçerli olmadığını, daha az masrafla da bakım yapılabileceğini söyledi. Kış mevsimi dolayısıyla sanayide az da olsa yoğunluğun başladığını dile getiren Bilge, "Ama eskiye göre araç bakımı yok. insanlar eskiden araçlarına daha titizdi şu anda sürücüler o hassasiyeti göstermiyor" ifadelerini kullandı. 
Kış lastiğinin takılması lazım
Lastikçilere başvuran sürücülerin bir kısmı, daha önce kullandıkları kışlık lastiklerini taktırırken bazıları da yenisini aldı.
Oto lastikçisi Mehmet Aslan, 1 Aralık'ta başlayan kış lastiği uygulaması öncesi vatandaşların araçlarına kışlık lastiklerini taktırmaya başladıklarını söyledi.
Sürücülerin kar ve buzlanmalara karşı kışlık lastiğin önemini kavradığını aktaran Aslan, "Sürücülerimiz can ve mal güvenliğini korumak için kışlık lastiklerini taktırıyor. Karın yağmasıyla birlikte sürücüler lastik değiştirmek için akın etti. Hepsini bir anda takamadığımız için bir gün sonraya randevu veriyoruz." dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin