Advert

Ergani Konuşuyor

Ergani Konuşuyor
Bu içerik 3437 kez okundu.
Bu hafta ilçemizin  sorunlarını dile getirdik.
Bu hafta ilçenin başlıca sorunları nelerdik dedik Trafik, Trafik, hastane ve uyuştucu konusunu işledik.
Esnaf Ali Fuat Alageyik sorunlardan biri, caddemizin ve sokağımızın giriş yerlerinin kapalı olmasıdır. Aslında bir çok sorun var ama onları ilgili makamlar takip etme sorumluluğuyla toplum tarafından görevlendirilmişlerdir. Bölge esnafı olarak yollara çakılan bariyer direklerinin kaldırılması trafiğe açılması talep ediyoruz.  Bariz olarak trafik sorunu vardır. Trafik sorununu hangi boyutta bakılarsa bakılsın çözülemiyor. Taşıma minibüslerin belli aralıklarla kalkması lazım sık sık kalkmaması gerekir diye konuştu.
 
Mahsun Yılmaz Esnafın bir çok şikayeti var, toplum içerisinde şikayetleri var, şuan ki toplumda gençlerin esrar kullanması, her köşe başında uyuşturucu satışları yapılıyor. Bu konuda gerekli mercilerin duyarlı olmasını istiyoruz. Esnafla tek olmuyor vatandaşla tek olmuyor bütünleşmek gerekir bu konuda. Önemli olan ilçenin gençlerini kurtarmaktır. Bazı sosyal faaliyetler sosyal aktiviteler olması gerekir, gençleri sosyal etkinliklere sürüklemek iyidir. Gençleri kahvehanelere yada 15-16 yaş arasındaki gençleri internet cafelerinde 2 saat tutmak yanlış bir şeydir. Bunu çözümlemek için devlet büyükleri, mevki makam sahipleri oturup konuşabilir karar alınıp çözebilirler dedi. 
Yılmaz, diğer bir sorun ise elektrik sorunu her sokakta elektrik tellerine çamaşır asma durumuna gelmişiz. Elektrik sıkıntısı esnafı perişan etmiş, evimizde elektrikli alet kalmıyor artık. Tamire götürdüğümüzde elektrikten arıza yapılmış, tamir edilecek bir yana kalmamış diyorlar. Buda TEDAŞ'ın sorunudur. Elektrik hatlarının yer altına alınması gerekir dedi. 
 
Erhan Arı, ilçenin bir çok sorunu var. Bana göre çarşı trafiği, belediyemizin trafik sorununu çözmesi lazım. imam hatip lisesi önündeki yolda bir çıkıntı var halen yapılmamış durumda.  il olacak bir ilçede sorunlar çok olduğu için aklımıza gelen trafikti, gençlerin uyuşturucu kullanmasını önlemektir. Belediye başkanımız madde bağımlığı sorununu çözemez, onun için adım atabilir ama çözemez. Burada herkese görev düşüyor, birey olarak bizimde yükümlüğümüz vardır. Görürsem duyarsam bende müdahale etmek zorundayım dedi. 
 
Cihat Kardaş, Ergan'ye baktığımızda genel olarak görünen sorun trafik ve park sorunudur.  Oto park sıkıntısı var, sürücüler gelişi güzel dükkanımızın önüne araçlarını park ediyorlar. Esnaf olarak sıkıntı yaşamaktayız. Bunun yanında hastanemizde doktor sıkıntısı var. Belediyenin eksikleri var, sokağımızda 3 aydan beri su şebekesi patlaması vardı. 8 kez aramama rağmen kimse gelip arızayı onarmadılar. ilçenin sorunlarından biride uyuşturucu kullanan gençler. Bu gençlere belediye sosyal ve kültürel yerlerin açılmasını isteriz. Uyuşturuculuğun önünü kesmek için ilçe emniyettin sıkı denetim yapmasını isteriz. Diğer bir sıkıntıda ev kiralarının pahalı olmasıdır dedi. 
(Hazırlayan Esat TAŞTEKiN / Erkan AKHATUN)
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin