Advert

7 kişilik aile 20 senedir tek göz odada kalıyor

7 kişilik aile 20 senedir tek göz odada kalıyor
Bu içerik 3302 kez okundu.
Ergani ilçesinde 7 nüfuslu aile, 20 senedir 20 metrekarelik küçük bir odada hayat mücadelesi veriyor.
Ergani ilçesi Gözekaya köyünde yaşayan 7 nüfuslu Aslan ailesi, 20 senedir 20 metrekarelik odada yaşıyor. En büyüğü 20 yaşında olan 5 çocuğunu bu odada büyüten ve evlendiğinden beri çocuklarıyla aynı odayı paylaşan Baba Hamza Aslan, tuvaleti dışarıda, banyo ve mutfağı ise odanın içerisinde olan evde yaşıyor. 20 yıldır aynı odada yaşadıklarını anlatan Aslan, 6 çocuğum var bir evlendi bir çocuğum işsiz dolaşıyor diğer çocuklarım ilk ve ortaokulda okuyorlar. Kaldığımız ev bile bize ait değil dedi. 
Bir gözü görmeyen Baba Hamza Aslan, "çocuklarımla aynı odada yatmayı bırakın aynı odada oturmaya bile artık utanıyorum. Çocuklarım büyüdü. 3 ayda bir engelli maaşla çocuklarımı okutmaya çalışıyorum. 2 çocuğum rehabilitasyon merkezin de tedavi görüyor. Bu yaşta çalışamadığım için yetkililerden ve hayır sever vatandaşlardan yardım bekliyorum" dedi. 
Anne Hülya Aslan ise,  "20 yıldır tek odada çocuklarımı büyüttüm. Tek oda olduğu için kış ayında çocuklarıma banyo yaptıramıyorum. Çocuklarımız bu şartlarda hasta oluyor. Ders çalışamıyorlar. Sıkıntı içerisindeyiz" diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin