Advert

Ergani Konuşuyor

Ergani Konuşuyor
Bu içerik 3342 kez okundu.
Bu hafta ilçenin başlıca sorunları nelerdik dedik Trafik, oto park, hastane, sosyal ve kültürel konusunu işledik.
Esnaf Remzi Demir, Eğer Ergani'de oto park sorunu çözmek istiyorlar ise, bir mahallede 2-3 evi yani 750 metrekarelik yeri alarak 3-4 katlı oto park yapılabilir.Çöp alanları oluşturmak için metruk evleri satın alarak 60 metrekarelik yerlere çöp alanları oluşturulabilir bunu  Diyarbakır kayyumun yapacak gücüde var. Ben Belediye Başkanı olsam her mahalleye çok katlı oto park yaparım, 5 lira değil 2 lira ücret alınır, hem vatandaş işini görürdü hem de belediye kazanırdı.  Trilyon harcanan oturma parkı yapılacağına hamam ve sinema yapılırdı. Bu ilçenin en büyük ayıbıdır. 50 sene önce 3 sinema 2 hamamı bulunan ilçemiz eskiden daha kültürlü bir yaşamı vardı. Bugün olmayışı yüz karasıdır, 21. Yüzyıldayız, çok ayıp. ilçeyi yönetenler geriye hiç mi bakmıyorlar. Eskiden Kadınlar sinemaya giderken hiç yolda yürüyemez oldular. Yaşım 56 ben halk eğitimde sinema gördüm. Belediye sosyal demokrat diyor, sosyallık bu mudur?  Birkaç il den büyük ilçemizde neden bir 3 yıldızlı oteli olmasın, buraya gelen misafirlerimizi mecbur muyuz ? öğretmen evine götürmeye. Bir diğer konu ise şehir içinde çok aksamalar var. 65 yaşındaki yaşlılarımız şehir içine bindiğinde sürücülerin tavrı değişiyor. O vatandaşımız sosyal hakkıdır, devlet hak vermiş, sen neden kızıyorsun. Partili olduğu zaman zoruna gitmiyor. Bu hükümet Devleti değildir, bu Türkiye Cumhuriyeti Devletidir, Vatandaşın devletidir, vatandaş olmazsa devlet olmaz. 
 
Esnaf Atilla Ergün, Ergani'nin sorunlarını tek bir başlık altında toplayamayız. Global çağdaş yaşam süresi içerisinde  şu anki Ergani'nin durumu büyük bir köyü andırıyor. Çünkü biz batını köylerini de gördük, il ve ilçelerini de gördük. Gelen yöneticiler hep adam kayırma, kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediliyor. Bu gün imar yasaları olsun, trafik olsun, meydan durumu olsun, insanların eğitim düzeyi olsun çok cahiliye bir durum olarak görüyorum.  Yetkililerin daha iyi bir derece de bizleri eğitmesi lazım. Bir tek caddemiz var, trafik nedeniyle her gün 3 yol da kavga oluyor. Zabıtalar elini taşın altına bıraksın 20 metre aralıklarla durarak trafiğe yön verebilirler. Meydana gidiyorsun satıcılar ürünü ön tarafa bırakıyor, arkada kalan satıcıda ön tarafa bıraktığı için insanlar geçemiyor. Cumartesi pazarı da aynı şekilde. Bunları görmemezlikten gelmemek gerek. Bununla birlikte hastaneye gaz sıkışmasından doktora gidiyoruz, bizi Diyarbakır'a göndermeye hakkın var mı. Koskoca büyük devlet hastanesi yapılmış ilgilenen yok. Ben böyle kötü yaşamak istemiyorum. Yeri geldi 4 milletvekilimiz geldi bir çivi bile çakmadılar. Ondan sonra ki dönemlerde yine vekillerimiz geldi bir çivi çakmadılar. Şimdiye kadar bir şey yapılmadı, bir değişim lazım. Bize de organize sanayi bölgesi yapılması gerek 1-2 fabrikanın kurulması, burada gençlerimiz, kadınlarımız ve engellilerimiz istihdam edilirse yaşam ortamı da değişir. Maddiyatın çöküşü herkesi karşı karşıya getiriyor. Hakkaniyete çok önem vermek lazım, herkes hakkaniyetine riayet ederse sorun olmaz. Yerel basından da şikayetim var, yetkilileri rahatsız edecek konuları yazsınlar. Yerel basın olayın içeriğini tam bildiği için yazsın kendini hissettirsin. 
 
Esnaf Vural Karaduman, Ergani'mizin sorunlarından biri elektrik sorunu yaz ve kış ayında sık sık gittiği için esnaflarımız zor duruma düşüyor. Elektrik gittiğinde kepenklerimizi indirip kapatamıyoruz. Yollarımız çok bozuk, belediye yada DiSKi bir çalışma yaptığın da yollarımız üstü kapanmıyor, kapanmadığı zaman araç bile geçemiyor, bu da bir sorun. il olacak bir şehir bakımsız bir şehir mi diyelim yoksa sahipsiz bir şehir mi, ilgilenen yok. Doğal gaz gelecek gelecek diyorlar, geleceği yok. Gelse çok iyi olur, ilk önce şehir içi merkezine vermeleri gerekir nedeni ise burada bir çok esnaf arkadaşlarımız var. Bir esnaf olarak tüplerini sokaklara bırakıyor, hiç değilse tüp derdinden kurtulmuş oluruz. Diğer bir sorunda hastanede doktor sıkıntısı yaşanmaktadır. Fiş almak için uzun kuyruklar oluşuyor, doktor içerde fiş yok diyorlar. Hastayı getirmişi bu hastaya bakılacak yani, hastamızı nereye götürelim bilmiyoruz ki.  Doktor da bakabileceğim hastaya göre fiş kesin diyor. Doktor da haklı günde 40 hastaya bakacağı yerde 80 hastaya bakmak zorunda kalıyor. Sağlık bakanlığın elinde mi, doktorların elinde mi neden ilçemize doktor gelmiyor. Sağlık çok önemli Milletvekillerimiz, kaymakamız bu duruma bir el atması gerektiğini düşünüyorum dedi. 
 
Esnaf Mehmet Çelik, Ergani'mizin gelişi güzel sorunları var. Başlıca sorunlarından biri ilçemizin sosyal ve kültürel bir faaliyeti yoktur. Bu sosyal ve kültürel faaliyetlerini yürütmesi gerek yerlerden biri halk eğitim, milli eğitim ve kültür merkezleridir. Gençlerimizi sosyal etkinliklerine yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Gençlerimizi uyuşturucuya değil de sosyal aktivitelere yönlendirilmesidir. Yarınlara güzel bir gençlik bilinçli bir gençlik yetiştirilmesi gerekmektedir. Sanki halen bir köyde yaşıyormuşuz gibi, sitelerin 4. Katından gelişi güzel çöplerin atılmaması, bilinçli toplum olmalıyız. Birde oto park sorunu almış başını gidiyor. Pazartesi ve Cuma günleri ilçenin hemen hemen her cadde ve sokakları araçlarla dolu, başka ilden gelen misafirlerimiz ilçede oto park yok mu? diyorlar buda bizi üzüyor dedi.
(Hazırlayan Esat TAŞTEKiN / Erkan AKHATUN)
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin