Advert

GA–RME ENGELLiLERiN YOLUNA ARAA‡ PARK ETTiLER

GA–RME ENGELLiLERiN YOLUNA ARAA‡ PARK ETTiLER
Bu içerik 3295 kez okundu.
3 Aralık Engelliler günü de, Ergani ilçesinde engellilerin yaşamını kolaylaştırması için kaldırıma yapılan rampa önüne geçişi kapatacak şekilde park edilen otomobil tepki çekti.
Ergani Ziya Gökalp caddesine  giriş noktasının üzerinde görme engelliler için yapılan yürüyüş bantları, sorumsuz otomobil sürücüleri tarafından kapatıldı.
3 aralık engenliler gününde bile sürücüler araçlarını park ederek yol kapadı. Ziya Gökalp caddesinde, kaldırımlardan iniş bölümlerinde bulunan görme engelliler için yapılan yürüyüş bantlarının çıkış noktasında araçların park etmesi sonucu görme engelliler karşı kaldırıma geçmekte zorlandı. Konuyla ilgili konuşan Ergani Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Şen, "Belediye binlerce lira harcayarak, başta görme engelliler olmak üzere tüm engellilerin kullanımı için engelli şeritleri yaptırdı. Kaldırım inişleri önüne sorumsuz ve bilinçsiz sürücüler tarafından otomobiller park ediliyor. Bazen gün boyunca kalan otomobiller yüzünden karşıdan karşıya geçemiyoruz. Karşıdan karşıya geçmek için mutlaka birilerinden destek almak zorunda kalıyoruz. Bu bölümden sorumlu olan zabıta veya polislerin buna mutlaka bir çözüm üretmeleri gerekmektedir. Bazı vatandaşlar ve sürücüler bu çizgilerin anlamlarını bilmemektedir. Bunun için de çizgilerin anlamlarını belirten levhalar asılması doğru olur düşüncesindeyiz. Çünkü otomobil sürücülerinin yanı sıra bazı esnaflar da çizgilerin ne anlama geldiğini bilmediği için çizgilerin üzerine eşyalar koyarak, tezgahlar kurarak farkında olmadan çizgileri ihlal edip yürünemez bir hale getiriyorlar. Yetkililerin bu olumsuzluğu ve düzensizliğe bir an önce el atmalarını istiyoruz. Belediyenin özverili çalışması sonucu binlerce lira harcanarak yapılan hizmet ne yazık ki bilinçsiz, bilgisiz ve sorumsuz sürücüler, esnaflar tarafından işlevini yitirmektedir. Yetkililerden hizmetin devamlılığının sağlanması için gerekenlerin yapılmasını istiyoruz" dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin