Advert

Vurdumduymazlık!

Tarihin en eski yerleşim birimlerinden olan Hilar ve A‡ayönü'nde yaşanan lavabo ve tuvalet sıkıntısı devam ediyor.

Vurdumduymazlık!
Bu içerik 3152 kez okundu.
Yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin akın ettiği, insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden olan Hilar Mağaraları ve Çayönü'nde geçen yıldan bu yana yaşanan tuvalet sıkıntısı bu yıl da giderilmedi. Müze Müdürlüğüne bağlı tarihi mekânda önceki yıl ziyaretçilerin istifade edebilmesi için yapılan ancak; yapıldığı günden bu yana suyu olmayan tuvalet, tarihi mekâna gelen ziyaretçileri mağdur ediyor. 
Ziyaret eden çok Tuvalet Yok!
10 bin yıl öncesindeki izleri günümüze kadar taşıyan, insanların ilk olarak toplu ve düzenli yaşama geçtikleri Sesverenpınar civarında bulunan Hilar Mağaraları ve Çayönü'ne birçok ziyaretçi akın ediyor. Hilar ve Çayönü'nün turizme kazandırılması projesi çerçevesinde, önceki yıllar milyonlarca lira harcanarak yapılan proje çerçevesinde tarihi mekânın restorasyonunun tamamlayıcı bir parçası olarak o dönemin tarihi dokusunu yansıtması amacıyla inşa edilen antik evin yan tarafından bulunan tuvaletin halen kullanılamıyor. Tarihi mekânda yaşanan su sorununun bir türlü giderilememesine sitem eden vatandaşlar müze müdürlüğü yetkililerini göreve çağırdı. Yüzlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlayan tarihi mekânda lavabo ve tuvalet sıkıntısından dolayı mağduriyet yaşandığını belirten ziyaretçiler, "Gerek  ilçe halkı gerekse ilçe dışından birçok ziyaretçi burasının tarihi güzelliklerini görmek için geliyor. Ancak restorasyon için yapılan onca masrafa karşın, gelen ziyaretçilerin istifade edebileceği bir tuvalet bile kullanılamıyor. Özellikle bayanlar bu durumdan çok mağdur ve rahatsız oluyor. insanların en temel ihtiyaçlarını giderecek bir lavabonun kullanılamaması gerçekten çok büyük ayıp. Bu ayıbın biran önce giderilmesi gerekiyor" şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 
Dicle üniversitesinden yaklaşık 150 öğrenci Çayönü ve Hilar mağaralarını ziyaret etti. Öğrencilerin çoğu buraya yapılan tuvalet neden aktif değil diye sitem ettiler. Tuvalet ihtiyaçlarını tarihi hilar mağaraların yanında bulunan hilar berçem parkta karşıladığını söylediler. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin