Advert

Ergani Konuşuyor

Ergani Konuşuyor
Bu içerik 3201 kez okundu.
Bu hafta ilçenin başlıca sorunları nelerdik dedik otogar, oto park, kanalisazyon ve MOBESE kameralarının konusunu işledik.
Fırıncılık yapan Lütfi Bıçak, Ergani'nin sorunları bitmiyor ki en çok da bizim sorunlarımız var.1988 yılından beri esnafım, esnaf olmama rağmen kan ağlıyorum. Ne belediye görevini yapıyor, ne esnaf sanatkarlar, eline kürek alan bir köşe de fırın açıyor, milletin hamurunu çalıyor, ekmek 75 kuruşa veriyorlar. Bir çuval un 80 lira olmuş, 7 yıl önce ekmek 1,5 liraydı halende 1,5 lira dan satılıyor. 1 ton odun 60 liraydın şimdi 400 lira olmuş. Bir işçiye 20-30 lira veriyorduk şimdi 100 lira veriyoruz. Bu hırsızlıktan dolayı kimsenin gözü açılmıyor, bizi perişan ettiler. Benim derdim varken, ben başkaların sorunlarıyla uğraşamam. Esnafın derdi ortada kan ağlıyoruz başka bir şey yapmıyoruz. Kendimiz yaptığımız işi kendimiz batırıyoruz, bitiriyoruz. Ne bir kontrol var ne de bir denetim var. Geçen yıl bizi şikayet ettiler 5,200 TL ceza kestiler. Bizlerde filan yerde fırın var ruhsatı yoktur diyoruz bize, biz onları denetlemede mükellef değiliz, bize üye olan kişileri denetlemede mükellefiz diyorlar. ben hangi derdimi açayım hangi derdimi açmayayım. 
 
Ali Çalışkan, Ergani'nin çok sorunları var hangisini söyleyeyim bir tane değil iki tane değil. Yol mu desem su mu desem elektrik mi desem. Sözde yeni otogar yapılacakmış uzak yere otogar yapılmaz mevcut olan otogarı yapsınlar. Otogar 3 kilometre uzakta olur mu? Buraya yapmış olsalar mahallenin çehresi de değişmiş olur. Aziziye, Kemertaş ve otogar civarına hiçbir şey yapılmadı. Çöpleri zamanında alıyorlar ama hizmet yok. Bir de diğer konu kömürler taş çıktı, hiçbir ev kömürleri içeriye atmamışlar hepsi dışarıda taş olduğundan yanmıyor. Diyarbakır dan gelen her eve kömürünüzü satıyor musunuz diyorlar, bazıları satıyor bazıları da satmıyor. Sokak araları kömürle dolmuş arabamızı zor çıkartıyoruz. Sorun çok saymakla bitmez.
 
Recep Alp, Ergani'nin alt yapısı yok, bir yağmur yağdığında alt yapı tamamen bitiyor. il görünüm de olan ilçemizin otogarı yapılmıyor, sanki köy garajı gibidir.  Oturduğumuz mahallenin halen kanalisazyonu yok, teknoloji çağındayız kanalisazyon sorunu yaşıyoruz. Gençlerimiz işsiz boş gezip kahvehane köşelerindeler. Yaz ayın olduğunda su sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Bunlara çözüm getirmelerini istiyoruz. 
 
Mehmet Demir, Ergani'de çevre düzenleme sorunu var, su sorunu var. Neden su sorunu var alt yapı şebekeleri 50 yıllık bu şebekelerin yenilenmesi gerek, alt yapı sorunu çözülmeden üst yapım çalışmaları olmaz bu nedenle su sorunu yaşamaktayız. Arıtma tesisi kurdular ha bire her yerde su boruları patlıyor. Şehir içi yollarımız  dar alış veriş gelen vatandaş  aracını park edemiyor. Bunlar hepsi birer sorun. Otogar kavşağın daki MOBESE kameraları çalışmıyor süs olarak bırakmışlar oraya. Mahallemizde 3 gün once hırsızlık olayı yaşandı. Emniyeti aradım oradaki kameraların çalışmadığını söylediler. Bu kameraların çalışmasını istiyoruz. 
(Hazırlayan Esat TAŞTEKiN / Erkan AKHATUN)
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin