Advert

SA–YLENTi YOĞUNLUĞU!

SA–YLENTi YOĞUNLUĞU!
Bu içerik 3066 kez okundu.
'Yeni yılda nüfus cüzdanı ücreti artacak' söylentisinin ardından yüzlerce kişi Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvurdu.
Yıl içinde 23 bin 133 kişiye cipli nüfus cüzdanı veren Ergani Vatandaşlık ve Nüfus ilçe Müdürlüğü önünde bu kez söylenti, kuyruk oluşturdu. Günde 150 kişiye çipli kart veren Nüfus ilçe Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları uyarıyor: "Şu anda yeni nüfus cüzdanlarda 16 liralık ücret alınıyor. 'Yeni cüzdanlardan 80 liraya alınacak' söylentisi doğru değil. Sadece yüzde 2'lik artış olacak."
GÜNDE iKiYÜZ KiŞi BAŞVURUYOR
Ergani Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde yeni kimlik kart ücretlerinin 2018'de zamlanacağı söylentisi, izdihama neden oldu. Geçtiğimiz yıldan bu yana Ergani kent merkezinde 23 bin 133 kişiye çipli nüfus cüzdanı verdiğini belirten Nüfus ilçe Müdürü Mahmut Yiğit: "Vatandaşların asılsız haberlere itibar etmemesini istiyoruz. Yeni nüfus cüzdanlarından alınan ücret 16 liradır. Bu ücrete yüzde 2'lik bir artış önümüzdeki yıl yansıyabilir. Bu da 20 lirayı geçmez. Önümüzdeki yılda nüfus cüzdan bedellerinin 80 lira olacağı söylentisi kesinlikle asılsızdır" dedi.
Nüfustaki görevlilerin büyük bir özveriyle çalıştığına da işaret eden Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü; "Günde ortalama 150 kişiye çipli nüfus cüzdanı veriyoruz. Vatandaşların asılsız haberlere inanmamalarını istiyoruz." 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin