Advert

Ergani içme Suyu Projesiç™nde sona yaklaşıldı

Ergani içme Suyu Projesiç™nde sona yaklaşıldı
Bu içerik 3412 kez okundu.

Diyarbakır’da tesis edilen Ergani içme Suyu Projesi’nde sona yaklaşıldı.

Orman ve Su işleri Bakanlığı Devlet Su işleri (DSi) Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’da tesis edilen Ergani içme Suyu Projesi’nde sona yaklaşıldı.

Proje ile bölgeye menba kalitesinde su temin edeceklerini belirten Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Söz konusu proje ile bölgenin 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını güvence altına alacağız” dedi.

Ergani içme Suyu Projesi ile Diyarbakır’a Menba Kalitesinde içme suyu temin edeceklerini söyleyen Eroğlu, “Diyarbakır Ergani içme Suyu Projesi kapsamında yer alan 24 bin 650 kilometre uzunluğundaki çelik borulu isale hattı tamamlandı. Günde 42 bin 500 metreküp su arıtma kapasiteli arıtma tesisinde ise yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandı. Hava şartlarına rağmen çalışmaların aralıksız devam ettiği Ergani içme Suyu Projesi’nin kaynağını Dicle Barajı rezervuarı oluşturuyor. 2045 yılına kadar bölgenin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını güvence altına alacak olan proje en kısa sürede hizmete alınacak.” dedi. (Mehmet Çelik-iLKHA)

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin