Advert

Ergani'de sinek ve karasinek tedirginliği

Ergani'de sinek ve karasinek tedirginliği
Bu içerik 3262 kez okundu.
Ergani ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte, kapalı ve açık alanlara yerleşen karasinek ve sivrisinekler larva üretmeye başlaması ilçe halkını tedirgin ediyor. Endişelenmeye başlayan vatandaşlar, yetkililerin şimdiden ilaçlama yapılarak nlem almasını istedi.
 Kış aylarında özellikle binaların bodrum katı, hayvan barınakları, fosseptik çukurları ve rögarlarda üreyen karasinek ile sivrisineklere karşı şimdiden bir önlem alınmasını isteyen vatandaşlar,  ilaçlama çalışması yapılmaması halinde, bahar mevsiminde haşeratlardan kaynaklı bulaşıcı hastalıkların başgöstereceğini savundu. ilçenin en korkulan hastalıklarının başında gelen kara çıbanın tekrar hortlamasından edişe duyan vatandaşlar, yetkililerin buna karşı şimdiden önlem almasını istedi. 
 Şubat ve Mart ayında yani Kışın yürütülmeyen ilaçlama çalışması ile karasinek ve sivrisineklerin bahar ve yaz aylarında kendilerini rahatsız etmesinden endişe duyan vatandaşlar, "Bu Kış mevsimi yeterince soğuk geçmiyor. Hatta sıcak geçiyor ve haşerenin üremesi için de çok uygun geçiyor. Bu yüzden bina altlarındaki bodrum katları, kanalizasyonlar ve çöp alanlarında ilaçalma yapılarak haşere ile mücadelenin şimdiden başlatılması gerekir. Aksi taktirde bahar ve yaz aylarında uyku bize haram olacak. Uykusuzlukla birlikte bulaşıcı hastalıklar hortlayacak. Bölgemizde en çok kara çıbanı çıkmasından endişe ediyoruz. Bu yüzden yetkililerin biran önce haşere ile mücadele başlatması gerekir" diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin