Advert

'Uyuşturucu Sadece Kullananı Değil Tüm Toplumu Etkiler'

'Uyuşturucu Sadece Kullananı Değil Tüm Toplumu Etkiler'
Bu içerik 3236 kez okundu.
Hür Dava Partisi Gençlik Kolları başkanı Mustafa Çoşkun Ergani haber gazetesini ziyaret ederek, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını belirterek "uyuşturucuya dur" diyelim çağrısında bulundu.
Madde bağımlılığıyla mücadele konusunda açıklamalarda bulunan Ergani Hüda Par ilçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Coşkun, Toplum ve insanlar olarak bu işe el atmamız lazım. Başta Devlet, Aileler, STK'lar, Eğitim Camiası, vakıflar ve Toplumun tüm katmanları bu işe mutlaka el atmaları gerekmektedir. Herkes kendi çevresinde tespit ettiği, kendisiyle irtibat kurabileceği ve bu illete müptela olmuş gençlerin bu bataklıktan kurtulması için gençleri tedaviye ikna etmeli ki bu illetten kurtulabilsinler. Hür Dava Partisi olarak ilçenin en işlek caddelerine "Uyuşturucuya dur diyelim" ve "Uyuşturucu kullanma ve kullanılma" pankartları asarak toplumu bilinçlendirmeye çalışıyoruz. 
Çoşkun, Gençlerimizin özellikle günümüzde en çok içinde bulundukları tehlike zararlı alışkanlıklardır. Alkol tüketimi, fuhuşun yaygınlaşması, esrar, eroin ve ekstazi gibi uyuşturucu maddelerin kullanımı ve kumar oynama gibi zararlı alışkanlıklara en çok müptela olanların başında gençler gelmektedir.
Dinimizin yasak kapsamına aldığı, tıbbende birçok zararların olduğu alkollü içeceklerden gençlerimizi korumalı, "bir kereden bir şey olmaz" gibi çok yanlış sözleri bırakmalı, evlatlarımızın geleceklerini karartmamalıyız.
Günümüzde özelikle gençler arasında en yaygın kullanılan zararlı alışkanlıkların başında ise esrar, afyon, eroin, kokain, morfin gibi uyuşturucu maddeler gelmektedir. Ayrıca alkol oranının düşük tutulup sanki zararı yokmuş gibi sunulması, uyuşturucu maddelerden olan ekstasi gibi haplarda gençlere zararları yokmuş ve bağımlılık yapmıyormuş gibi sunulmaktadır. Oysaki insan hayatında bir kere başladıktan sonra her daim istenilmesine sebep olan ve tıbbi müdahalelere rağmen çoğu zaman bırakılamayan en tehlikeli alışkanlıkların başında uyuşturucu bağımlılığı gelmektedir. Gençlerimizin böyle bir zarara bulaşmamaları için öncesinde gerekli bütün tedbirleri almalıyız.
Günümüzde gençlerin içinde bulunmuş olduğu bir başka problem ise, gayri meşru birlikteliklerin fazlalaşmasıdır. islam Dini insanların meşru yollardan yani kabul edilen bir nikah akdi ile aile yuvası kurmaları için teşvik getirirken, gayri meşru ilişki olan zinayı ise haram kılmaktadır. dedi.
'GENÇLERi UYUŞTURUCUYA iTEN ETKENLERiN BAŞINDA YETERSiZ iLGi GELiYOR'
Çocuklara ve gençlere yeterince ilgi gösterilmemesinin onları uyuşturucu kullanımına ittiğini belirten Çoşkun, sözlerine şöyle devam etti: "Gençlerimizi uyuşturucu kullanımına iten etkenlerin başında işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, sevgi eksikliği yer alıyor. Ailelerin ve gençlerin hayatını karartan uyuşturucu ve madde bağımlılığı ülkemizde ne yazık ki her geçen gün artış göstermektedir. Ergani ilçemizde madde bağımlılığın önüne geçmek için, ciddi bir mücadele yürütülmesi, madde bağımlısı gençlerimize manevi destek ve dini eğitimlerin yanı sıra iş ve meslek kazandırma programlarıyla birlikte, yeni bir hayata adım atmaları için fırsat verilmesi gerekiyor. Bu sorun sadece Ergani'nin sorunu değil, Türkiye'nin ve bütün dünyanın sorunudur. Etkileri ve sonuçları itibariyle sadece kullanan bireylerin değil, bütün toplumun yara aldığı bir sorun haline gelmiştir. Uyuşturucu ile toplumsal bir mücadele içine girilerek, geleceğimizi kurtarma adına toplumun tüm kesimlerini duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz."
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin