Advert

Köy sakinlerinden DEDAŞ'a tepki

Köy sakinlerinden DEDAŞ'a tepki
Bu içerik 3429 kez okundu.
Ergani ilçesine bağlı Kavaklı mahalle muhtarı Abdullah Acar, köylerine elektrik sağlayan trafonun köylü hayvanları için tehlike saçtığını, köydeki bir tosunun elektrik çarpması sonucu telef olduğunu, 3 tosunun da yaralandığını söyledi. Dilekçe ile kaymakamlığa başvuran Muhtar Acar, DEDAŞ şefliğine defalarca başvurmalarına rağmen herhangi bir çözüm bulunmamasından şikayetçi oldu.
Geçtiğimiz günlerde elektrik kaçağı nedeniyle Engin Acar'a ait 3 tosunun, trafodan sızan elektrik çarpması sonucu yaralandığını belirten Muhtar Acar, kaymakamlığa verdiği dilekçede, aynı kişiye ait bir tosunun da 28 Şubat tarihinde elektrik çarpması sonucu telef olduğunu savundu. DEDAŞ'a defalarca başvurmalarına rağmen çözüm bulunmadığından yakınan Muhtar Acar dilekçesinde, şu görüşlere yer verdi:
"ilçemize bağlı Kavaklı mahallesinde ikamet etmekteyim. Aynı zamanda Kavaklı Mahallesi/Köyü Muhtarıyım. Mahallemizde köy trafosu elektrik direğinden kaçırma olduğundan dolayı Ergani DEDAŞ şefliğini aradım. Ergani DEDAŞ şefliği tarafından ekip köye gönderildi. Ekip geldikten sonra sözde elektrik trafo direğinde bulunan kaçak yaptıklarını söylediler. Oysa ekip köye gelip, elektrik direğinden gelen elektrik kaçırmasını önlemeden gitmişlerdir. Tahmini 15 gün önce köyün trafo elektrik direğinin yanından geçen ve Engin Acar'a ait olan 3 adet tosuna elektrik çarptı çarpma sonucu 3 adet tosun yaralandı. Bunun üzerine tekrardan Ergani DEDAŞ şefliğine bu konu hakkında bilgi vermemize rağmen herhangi bir sonuç ve netice alamadık. 28 Şubat tarihinde sabah saatlerinde Engin Acar'a ait olan tosunlar tekrardan elektrik trafo direğinin yanından geçtiğinde 1 adet tosun telef oldu. Köy trafosu direğindeki elektrik kaçağının acilen önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Aksi takdirde trafo elektrik direğinin tehlike arz ettiğinden dolayı insanların ölümüne yol açacağı aşikârdır. Ayrıca 1987 yılından beridir köyümüze gelen elektrik direkleri ve elektrik trafoları ve tellerine defalarca dilekçe ile başvuru yapmamıza rağmen hiç bir bakım onarım yapılmadı. Kavaklı köyünde elektrik trafosu, direkleri ve tellerinden zarar gören köylülerimiz ve hayvanlarımızın tek sorumlusu Ergani DEDAŞ şefliği olacaktır."
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!