Advert

istiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

istiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü
Bu içerik 3181 kez okundu.

Ergani ilçe Kaymakamlığı tarafından istiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 82. yılı nedeniyle "istiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı" gerçekleştirildi.

12 Mart istiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle Ergani Süleyman Nafiz Anadolu Lisesi’nde kutlandı. Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, Garnizon Komutanı Binbaşı Yaşar Atacan, Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, ilçe Emniyet Müdürü Yusuf Özgen, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yapılan anma programı saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Mehmet Akif’in hayatını anlatan sunum yapıldı. Öğrencileri tarafından hazırlanan koro, şiirler, sinevizyon gösterisi ve müzik öğretmenlerinin solo ve koro halinde söyledikleri türküler konuklar tarafından büyük beğeni topladı.

ilçe genelinden düzenlenen istiklal Marşı’nı okuma yarışması ve istiklal Marşı konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, istiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Çoban, mesajında, ülkenin işgale uğradığı milli mücadele günlerinde, düşmana karşı Anadolu'da oluşan heyecanı koruyan, vatan sevgisi ve inancını canlı tutan istiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de, "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 97. yılını büyük bir gururla kutladıklarını ifade etti.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı istiklal Marşı'nın Türk milletinin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştırdığını aktaran Kaymakam Çoban, şunları kaydetti:

"istiklal Marşı, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolü olmuştur. Milletimizin bağımsızlığına, vatanına, bayrağına ve dinine olan bağlılığını muhteşem bir coşkuyla anlatan merhum Mehmet Akif, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını dizeleriyle milletimize aşılamıştır. Bu duygularla, istiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin