Advert

Arı kovanı dağıtılacak

Arı kovanı dağıtılacak
Bu içerik 3146 kez okundu.
Esat TAŞTEKiN
Diyarbakır Kalkınma  Ajansı'nca finanse edilen Ergani Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünce yürütülen 'Ergani'de Organik Bal Üretimin Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında Ergani'de, arıcılık yapan 50 arıcılara 10 adet  arılı kovan ve 20 adette arı kovanı dağıtılacak.
Ergani Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünce yapılan proje kapsamında 50 arıcıya 10 adet arılı kovan ve 20 adette arısız kovan dağıtılacak. Yine proje kapsamında 2018 yılı sonbaharda 500 çiftçiye toplamda 60 bin badem fidanı verilecek. 
Ergani Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Murat Çiçek, Ergani'yi badem diyarı yapacağız. Bununla ilgili hızla ilerlerken badem ile birlikte arıcılığı da hızla geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü arıcılık, bademin verimini yüzde 80 artırıyor. O döllenmede çok ciddi bir etkisi var. Bundan dolayı yılda 3 bin dekar badem  bin 500  arı kovanı hedefimiz var. Bu hedefe yönelik olarak çalışmalarımız devam ediyor. 50 tane çiftçimize 30'ar kovan vereceğiz. Ergani'de arıcılığı hızla geliştireceğiz ve geliştirmeye devam edeceğiz."  50 çiftçimize vereceğimiz arılı kovan ve arısız kovanlarda yüzde 70'nin hibe olduğunu belirten Çiçek, sonbaharda 60 bin badem fidanı 5 dekar ile 10 dekarı olan çiftçilerimize verileceğini söyledi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin