Advert

ZAFERiN 103. YILI

ZAFERiN 103. YILI
Bu içerik 3279 kez okundu.
Ergani'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinler düzenlendi.
Kaymakamlık konutunda düzenlenen program, Atatürk büstüne çelenk sunumu açılışıyla başladı. Çelenk sunma,saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonraki programa Süleyman Nazif Anadolu lisesinde devam edildi. Ergani ilçe kaymakamı Mesut Çoban açılışta yaptığı konuşmada, Çanakkale'deki şehitler sayesinde hür bir ülkede yaşandığını belirterek, "Çanakkale'de her anlamda ciddi bir kayıp yaşayarak pek çok şehit verdik. Ancak Çanakkale, bu milletin yeniden toparlanmasına, küllerinden tekrar dirilmesine, Anadolu toprakları üzerinde bağımsız bir Cumhuriyet kurulmasını sağlayacak olan askeri kadroların tanınmasına da vesile olmuştur. Bu vesile ile bugün burada vatan için canını seve seve feda edip ebediyete göç etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ailelerine saygı ve hürmetlerimi sunuyorum" dedi.Program düzenlenen günün anlam ve önemi,şiir dinletisi,sinevizyon sunumu,orta oyun gösterisinden sonra program sona erdi.
Süleyman Nazif Anadolu Lisesinde düzenlenen program sonrasında programa katılanlar şehit mezarlıklarını ziyaret ettiler.
Programa, Kaymakam Mesut Çoban,Belediye başkan vekili,Garnizon komutanı,Jandarma komutanı,Başsavcı,ilçe Emniyet Müdürü,idari personeller,memurlar,şehit aileleri ve yakınları ile çok sayıda öğrenci katıldı
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin