Advert

Dicle Eğitim-Bir-Sen'den Basın Açıklaması

Dicle Eğitim-Bir-Sen'den Basın Açıklaması
Bu içerik 3222 kez okundu.
Eğitim-Bir-Sen Dicle ilçe temsilciliği basın açıklaması yaptı. Eğitim-Bir-Sen şubesinde yapılan basın açıklaması yapıldı. 
Dicle Eğitim-Bir-Sen şube başkanı Mehmet Yasin Kaş, Ülkemiz tarihi bir süreçten geçerken hiç kimse kişisel hesaplar içine girmemelidir. Ülkemizin bekası söz konusu olduğunda, hiçbir hesap yapmadan devletinin ve milletinin yanında olan Türkiye'nin en büyük Sivil Toplum kuruluşu olan MEMURSEN'e özelde ise EĞiTiM-BiR-SEN'e algı operasyonu yapmak kimsenin haddi ve yetkisinde değildir. En Son 15 Temmuz hain darbe girişiminde, birileri market ve ATM'lere koşarken, tüm üyeleriyle meydanları dolduran EĞiTiM-BiR-SEN'i tanımıyorum demek; FETÖ gibi hain terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmek, değirmenine su taşımaktan başka bir şey değildir. 
Hiç kimse Anayasa ve kanunların üzerinde olmadığını belirten Kaş, Ülkemizde Anayasa ve kanunlarla güvence altına alınan sendikaları ve sendika yetkililerini tanımadığını belirtmek,  Hani ilçesinde kömür ihalelerinde yaptıkları işlemler şaibeli olan, aldıkları ilçe milli eğitim müdürlüğü kadroları dahi usulsüz olan kişilerin haddi ve yetkisinde değildir. Bilinsin ki Dicle Hani olmadığı gibi sahipsiz de değildir dedi.
ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili  onlarca sorun olduğunu söyleyen Kaş, sendikamız üzerinde algı operasyonları yapmaya çalışan Mahsum BURUCU'yu sendikalarla uğraşmak yerine görevini yapmaya davet ediyoruz dedi. 
Kaş, ilçemize 2016 Ekim ayında ataması yapılan 69 sözleşmeli öğretmenimizin, 2017 Ocak ve Şubat ayları maaş zam farkları üzerinden bir yıla aşkın süre geçmesine rağmen ödenmemiş, aynı öğretmenlere ait geçen yıl Diyarbakır il merkezinde yapılan hizmetiçi eğitimlere ait yollukların bir kısmı ancak aralık ayında ödenmiş, bir kısmı ise hala ödenmeyerek öğretmenlerimiz ve sendika üyesi meslektaşlarımız mağdur edilmiştir.Bu gibi elzem sorunlarda adım atacak zamanı bulamayan ilçe milli eğitim müdürlüğü söz konusu, birilerine rant sağlayan ihaleler olunca, saatler içinde ihale yapacak kadar hızlı çalışmaktadır.
Yine ilçemizde keyfi uygulamalar nedeniyle Ekders ücretleri geç yatırılmakta, 2018 ocak ayında bu keyfiyet ve karşılığında mağduriyet zirve yapmış, öğretmenlerimizin ocak ayı ekdersleri ancak 12 Şubatta yatırılmıştır.
ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan iş-kur ve hizmet alımı personellerinin dağılımları adaletsiz bir şekilde yapıldığını belirten Kaş, Kimi okullara öğretmen sayısından fazla hizmetli personel görevlendirilirken, kimi okula ise hiçbir personel verilmemektedir. Bu okullarımızda kalorifer yakılmamakta,temizlik yapılmamakta ya da tüm bu işler asıl görevleri öğrencileriyle ilgilenmek olan cefakar idareci ve öğretmen arkadaşlarımız tarafından yapılmaktadır.Okullarımızda bu sıkıntılar yaşanırken, okullarımızda görevlendirilmesi gereken hizmet alımı personelinin bir kısmı ilçe milli eğitim müdürlüğünde kapıcı ve çaycı olarak görevlendirildiğini söyledi.
Yemek ve kumanya ihaleleri haftalık olarak yapılmakta ihaleyi alan firmaya göre farklı muamele ve uygulamalar yapılmakta bu konuda resmi prosedürü uygulayan okul müdürlerine Cuma günü saat 12:20 de okula denetim adı altında gidilip mobbing uygulanmaktadır.
ilçe esnafından yapılan malzeme alımlarının ödemesi yapılmamakta, ilçe esnafı mağdur edilmektedir.
Bakanlık onayı alınmadan çok sayıda köy okulumuz (öğrenci sayısı 10 fazla olan) kapatılmış bu okullarda öğrenim gören öğrenciler taşıma kapsamına alınmış öğretmenler ise norm fazlası gösterilip mağdur edilmiştir.Bununla birlikte kapatılan okulların çoğu eğitim öğretim yılı başlamadan önce yüzbinlerce lira harcanarak onarılmış sözkonusu okulların kapatılmasıyla okul binaları atıl duruma düşürülerek kamu zarara uğratılmıştır.
Kaş, son olarak bilinmelidir ki hiçbir kurum hiç kimsenin şahsi malı yada babasının çiftliği değildir. Koltuklar gelip geçicidir. Bu koltuklarda oturanların görevi dava, vatan, millet Sakarya adı altında kendi kişisel hırs ve çıkarlarını gözeterek millet zulmedip devlet ile millet arasındaki bağı koparmak değil sayın cumhurbaşkanımızın her zaman dediği gibi millete hizmetkâr olarak bu bağı güçlendirmektir. Tüm yetkili mercileri kamuoyu önünde görevlerini yapmaya davet ediyoruz.ilçe milli eğitim müdürlüğünün yanlış uygulamalardan vazgeçmeye aksi takdirde haklarımızı hukuki çerçevede sonuna kadar koruyacağımızı beyan ediyoruz dedi. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin