Advert

Hüda-Par Esnafın Görüşünü Aldı

Hüda-Par Esnafın Görüşünü Aldı
Bu içerik 3093 kez okundu.

Ergani Hüda-Par ilçe başkanı Mehmet Emin Buran, tek yön uygulamasına tepki gösteren esnafları ziyaret etti.

Hüda-Par ilçe başkanı Mehmet Emin Buran ve yönetimdeki partililer tek yön uygulamasında yaşanan sorunlar hakkında Ziya Gökalp caddesindeki esnafların görüşlerini aldı. Bir çok esnafın tek yön uygulamasından şikayetçi olduğunu belirten Mehmet Emin Buran, Ergani’mizin trafik sorunu ebetteki çözülmesi gerekiyor. Sorunları çözerken başka mağduriyetlerin yaşanmaması gerekiyor. 120 yıllık olan çarşı merkezimizin giriş yerini kapanması doğru değildir dedi.

Buran, Parti programlarımızda dile getirmiştik, özellikle Ergani için. Otoparklar yapılsın bir belediye ve devletin gücü vardır. 2-3 katlı otopark yapılabilir her yerde 5 lira ise sen 3 lira yap. Otoparklar olmadığı için vatandaşta mecburen arabalarını yol kenarına park ediyor. Oto park yapılınca tüm araçları oto parka yönlendirilirse trafik rahatlar. Bu olmadı ise orta refüj yapılır yol daralır ve kimse yol kenarına park etmez. Şehir için minibüsleri gelişi güzel yerlerde yolcu alıp indiriyor. Üç yol mevkiinde 2 durak karşı kaşıya bunları düzenli bir şekilde durak yapılırsa trafik akışı rahatlar.

Vatandaşlar bu uygulamada bir rant olduğunu söylüyorlar ama bizde öyle bir tespit yada delil olmadığı için rant olduğunu söyleyemeyiz. 120 yıllık çarşımızı yok etmeye çalışıyorlar, şehir merkezini aşağıya taşıyacaklar diye söylentiler de var. Ne kadar doğru ne kadar yalan olduğunu bilemeyiz.

Asıl esnaftan ziyade vatandaşta mağdur, Kemertaş, Saray, Aziziye mahallede hasta olur, hastaneden evine gidecek, ya üç yolda inecek ya da otogarda inecek. indikleri yerden evine gitmeleri de büyük bir mağduriyet. Eskiden şehir içimi vardı, yoktu ama ilçe küçüktü. Şimdi nüfus 130 bin olmuş şehir büyümüş, hastaneye eskiden yayan giderlerdi şimdi ise araçlarla gidiliyor.  Esnaf ziyaretimizde hemen hemen bir çoğu tek yön uygulamasından memnun değil. Parti olarak esnafların dediklerini dikkate alınarak raporlarımızı hazırlayıp gerekli yerlere mercilere göndereceğiz şeklinde konuştu.

 

Esnaf Metin Altunkara ise, Bir memleketi ne kalkındırır yabacı para girişi. Sen yabancının benim ilçeme girişini engellemişsin. ilçeye girişim yok yabancı gelip bana nasıl para kazandıracak. Diyarbakır’dan en az 15 kişi köy pazarına gelip peynir, tereyağı gibi ürünleri alırken soluklanmak için kıraathane ve cafe gibi yerlerde çay içiyorlardı. Bu memlekete para girişi değil mi. Yarın hazar gölü sezonu açılacak, göle giden vatandaş buradan etini, ekmeğini alacak, şimdi ne oldu giriş yasaklandığı için alamadan gidip Maden ilçesinden alacak.  Buda ilçemizin ekonomisinde kayıp olacak.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin