Advert

Tek Yön Tek Yön Olalı

Tek Yön Tek Yön Olalı
Bu içerik 3085 kez okundu.
Ergani ilçesinde başlayan tek yön uygulaması trafikte henüz hedeflenen rahatlamayı sağlamazken birçok sorun da devam ediyor. 
Ergani ilçesinde Ziya Gökalp ve Milli egemenlik Caddeleri'nde başlatılan Tek yönlü trafik uygulaması esnafların tepkisine neden olmuştu. Bu tartışma yeniden alevlendi, Hüda-Par ilçe başkanı Mehmet Emin Buran esnafları gezerek çözüm arayışına girdi. 
Tek yön tepkileri bununla sınırlı kalmadı. Ziya Gökalp caddesindeki esnaflar işyerlerine "Tek yön yola hayır" pankartı astı. Esnaflar Tek yön uygulamasında işlerinin azaldığını belirterek bu uygulamanın gözden geçirilmesini söylediler. Gerekirse yürüyüş yaparız dediler. Birkaç esnaf Ziya Gökalp caddesi saat kulesinden başlayarak üç yol mevkiine kadar sessiz yürüyüş yaparak tek yön uygulamasını alkışlar içerisinde protesto ettiler. Esnaflar burada işlerinin kötüye gittiğini ve ilçeye yapancı paranı girmediğini belirterek sessiz bir şekilde dağıldılar.
Tek yön uygulamasında haberdar olan ilçe kaymakamı Mesut Çoban, esnafları tek tek ziyaret ederek tek yön uygulamasının trafik akışında rahatlayacağını söyledi. Tek yön uygulamasında siftah yapamadım kaymakam diyen esnaf Ufuk Subaşı, Yeni şehirden gelen müşterilerim artık bana uğramaz oldu, gün içerisinde iş yapamadan kepenk kapatıyorum dedi. Kaymakam Mesut Çoban, tek yön uygulamasında şehir içi çalışan minibüslerin güzergahı belirlenecek. Yeni şehir yada hastaneden gelen minibüsler milli egemenlik caddesinden otogar kavşağına girerek saat kulesinde duracak, oradan eski hastane ve ilçe tarım müdürlüğü civarına kadar gidileceğini söyledi. Kaymakam Çoban, tek yön uygulamasında yol boyunca araçların park edilerek esnafın işlerinin iki katı artacağını belirtti. 
Ancak Tek yön uygulamasında yol kenarına park eden araç sürücülerine trafik ekiplerince ceza kesilmeye halen devam ediliyor.
Belediye Başkanı Ramazan Kartalımış ise 28 mart2018'de soyal medyada açıklamalarda bulunmuş, Bu gün sosyal medyada tek yöne ilişkin yorumları okuyunca gerçekten çok büyük hayal kırıklığı yaşadığımı söylemek zorundayım. Her gün neredeyse Ergani nın tek gündemi lise caddesi ve ziya gökalp caddesindeki trafik keşmekeşliği değilmiş de bu kentin yöneticileri durup dururken böyle bir karar almışlar sanırsın. Hemşerilerimin şunu iyi bilmeleri gerekir bu karar da imzası olan tüm kurum ve kuruluşlar uzun bir hazırlık çalışmasının sonucu olarak bu karara vardılar.Tüm alternatifler bu süreçte değerlendirilmiştir. Bazı yorumlarda yol kenarına parkları yasaklasaydılar çözüm olurdu diyenleri okuyorum. Arkadaşlar bizler yaklaşık iki yıl önce buna yakın bir uygulama başlattık.Yol kenarına parkları engellemek için parkı ücretli hale getirdik .o zaman da biz alışveriş için aracımızla şehre gelmeyelim mi diye sitem edenlerden tutunda esnafın biz zarar ediyoruz diye itirazlarını bu gün gibi hatırlıyorum.Ergani de otopark sorunu var diyenlere de bir cevabım var mevcut otoparklara (iŞ BANKASININ YANI) aracıyla girip burda yer yok diye geri çevrileni ben duymadım. Şundan herkes emin olsun ki şayet otopark ihtiyacı gerçekten olsaydı bu ihtiyacı özel sektör hemen farkeder ve buna yatırım yapardı.Son olarak şunun bilinmesini isterim ki tek yön uygulaması hepimiz için geçerli yani bu kararın olası külfetini bu kararda imzası olanlarında çektiğinin bilinmesinde yarar görüyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum demişti.
Bu görüşlerin ardından bu kez Milli egemenlik caddesindeki esnaflar işyerlerine "Tek Yöne Hayır" pankartı astı ve esnaflar gazetemizi arayarak bu soruna bir el atın diyor. Gazete olarak bizlerde diyoruz ki, buranın seçilmişleri var, buraya atanan bürokratları var, bizler yazarız onlar uygular. 
Haber - Yorum
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin