Advert

KOSGEB kursu başladı

KOSGEB kursu başladı
Bu içerik 3997 kez okundu.
Ergani ilçesi'nde düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursu başladı.
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme idaresi Başkanlığı (KOSGEB) Diyarbakır Şubesi ile Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile düzenlenen kurs, 4 gün sürecek. Kursun sonunda 30 kursiyere girişimcilik belgesi verilecek.
Hayri Şahin Zorlu, amaç küçük ve orta ölçekli işletmeleri kalkındırmak olduğunu belirterek, "Bu işletmeleri kalkındırmak için Türkiye genelinde girişimcilik kursları düzenleniyor. ilimizde de talep edilen ilçelerde ve merkezde girişimcilik kursları açıyoruz. Kursları başarı ile bitirip belgelerini alan girişimcilerimiz hazırlayacakları projeleri ile müdürlüğümüze başvuracaklar. iş planlarının onaylanması halinde girişimcilere 50 Bin lira hibe ve 100 bin lira sıfır faizli 30 ay ödemesiz kredi verilecek. Ergani Esnaf Odası ile birlikte açtığımız kursa yoğun ilgi oldu. 30 kursiyeri eğitime aldık. Diğer başvuruları sonraki programlara alacağız" dedi.
Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ağa Karaoğlan, talep üzerine KOSGEB girişimcilik kursu düzenlediklerini ifade ederek "30 kişilik kursumuza çok sayıda müracaat oldu. Bu kurs bittikten sonra yeniden kurs açacağız. iş kuracak girişimcilerin bu imkanlardan yararlanması için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin