Advert

"DAHA TEMiZ BiR ERGANi" iA‡iN BiRLiKTE A‡ALIŞALIM

Bu içerik 3185 kez okundu.
Göreve geldikleri günden itibaren her alanda titiz bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Ergani Belediye Başkanı Av.Ramazan Kartalmış, en hassasiyet isteyen hizmetin temizlik olduğunu vurguladı. 
Ergani Belediye Başkanı Av.Ramazan Kartalmış, temizliğin imanlı bir halkın geleneği olduğu anlayışıyla yazılı bir açıklamada bulundu. Dönemin başından bu güne kadar halkımızın ortak beklentisi olan ilçe temizliğine ilişkin daha önce yaşanan sıkıntıları, yaptığımız yatırımlar ve ekibimizin çalışma koordinasyonu ile %70 oranında giderdik. Temizlik işleri araç filomuza yol süpürme araçları, su arazözü, hidrolik sıkıştırmalı çöp araçları, vakumlu temizlik araçları vb. hem pratik kullanım sağlayan hem güncel teknolojiye sahip araçlar ekleyerek, çözüm için gerekli gördüğümüz büyük adımları attık. Büyüyen kentimizin temizlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bekir Aral Lisesi önüne 2 adet, Yeni Hastane bölgesine 4 adet, 30 metrelik yol üzerine 6 adet, Şehri Nebi Sitesi önüne 4 adet, Ömer 2. Sitesi önüne 4 adet, Ergani Lisesi önüne 2 adet, Ergani Yüksekokulu önüne 2 adet ve Gençlik Parkı önüne 2 adet olmak üzere toplam 26 adet yer altı çöp konteynerinin montajını tamamladık. Bunun yanında, ara sokaklarda kullanılmak üzere 1 adet traktör çekmeli vakumlu temizlik aracını filomuza ekledik. 
Yaz aylarının gelişiyle birlikte, hava koşullarının temizliğin kalıcılığını azaltacağı ve çevre kirliliğine yol açacağı öngörüsüyle kentimizin Pazar yerleri, Yoğurt Meydanı ve şehiriçi ana yollarının temizlenmesi için su tankeri ihtiyacımızı giderdik. Gerek kış aylarındaki yakıt atıkları, gerek yaz aylarındaki kötü koku ve toz kirliliği konusunda 4'te 3'lük bir başarıya ulaştık.
"Temiz bir Ergani" için gecemiz gündüzümüz demeden çalışmaktayız. 
Edindiğimiz deneyimler sonucunda vardığımız net bir bilgi: temizliğin tek taraflı çalışma yöntemiyle tam bir çözüme ulaşamadığıdır. Bu doğrultuda, değerli halkımızın, bilhassa esnaflarımızın bizlerle birlikte temizlik konusunda harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Yaşamakta olduğumuz kentin güzelliği adına, temizliğin her birey için bir sorumluluk olduğunu halkımıza anlatmak istiyoruz. 
Çöp bırakma saatlerimize dikkat edelim.
Ergani genelinde, 26 adet yer altı çöp konteyneri ve 1400 adet 800 lt.lik ve 400 lt.lik sıcak daldırma galvanizli çöp konteyneri bulunmaktadır.  Halkımıza 18 temizlik aracı ile 85 temizlik personelimiz hizmet vermektedir. 
Temizlik işleri ekibimiz, her akşam 19:00 ile 20:00 saatleri arasında çöpleri toplamaktadır. Bu saatler doğrultusunda, halkımızın, site görevlilerinin ve esnaflarımızın çöplerini 18:30 ile 19:00 arasında kapalı bir poşet içerisinde en yakın çöp konteynerine veya çöp toplama noktasına bırakmaları gerekmektedir. Özellikle esnaflarımızın çevreye karşı olan hijyenik çalışma sorumluluklarını yerine getirmek adına, temizlik kurallarına uymalarını bekliyoruz.
Biz Ergani Belediyesi olarak,  Ergani'yi evimiz bildik, her sokağı ayrı bir oda olarak gördük, bu görüşle temizledik ve kalıcı olması için gayret ettik. ileri seviyeye taşıdığımız temizlik makinelerimiz, materyallerimiz ve personelimizle halkımıza hizmet ederken halkımızı da temizliğe özen göstermeye, kirliliğe karşı daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz.  
Halkımıza saygı ve sevgilerimizle.
Ergani Belediyesi 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin