Advert

CHP, HDPç™yi istemiyor, HDP de HAœDA PARç™a randevu vermiyor

CHP, HDPç™yi istemiyor, HDP de HAœDA PARç™a randevu vermiyor
Bu içerik 3214 kez okundu.

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili erken genel seçimleri öncesinde siyasi partilerde ittifak oluşturma çalışmaları devam ederken, CHP’nin HDP ile ittifak yapmak istemediği, HDP’nin de 5 gündür HÜDA PAR’a randevu vermediği bildirildi.

Seçime doğru ittifak çalışmaları

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili erken genel seçimleri öncesinde siyasi partilerde ittifak oluşturma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar Saadet Partisi, CHP, Demokrat Parti ve iyi Parti’nin milletvekilliği seçimlerinde ittifak yapması kesinleşirken, diğer yandan da AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) ittifakı netlik kazanmış durumda. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise cumhur ittifakı olarak değerlendirilen AK Parti-MHP-BBP bloğu Recep Tayyip Erdoğan’da karar kılarken, iyi Parti, SP, CHP ve DP ilk turda kendi adaylarıyla yarışacak. iyi Parti’de Meral Akşener, CHP’de Muharrem ince ve SP’de Temel Karamollaoğlu cumhurbaşkanı adayları.

CHP, HDP’yi istemiyor, HDP de HÜDA PAR’a randevu vermiyor

HDP ise seçime kendi adaylarıyla girecek. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı tutuklu bulunan eski genel başkan Selahattin Demirtaş. ittifak yapması beklenen CHP ile HDP arasında ise şimdiye kadar somut bir gelişme yok. CHP’nin HDP ile ittifak yapmaya yanaşmadığı belirtiliyor. HDP’nin ise 5 günden beri randevu talep eden HÜDA PAR’a randevu vermediği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde nasıl bir tavır sergileyeceği belli olmayan HÜDA PAR’ın başka partilerle ittifak yapıp yapmayacağı ya da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin