Advert

Bölgede HDPç™ye 600 aday adayı başvurusu

Bölgede HDPç™ye 600 aday adayı başvurusu
Bu içerik 3264 kez okundu.
24 Haziran seçimleri için partilerin aday adaylığı başvuru süreleri sona erdi. AK Parti’ye 7 bin 329,  MHP’ye bin 815, CHP’ye bin 592, iYi Parti’ye 2 bin 800 kişi aday adaylığı için başvuru yaptı. Aday adayları başvurularını henüz açıklamayan HDP’de bölgede şuana kadar 600’e yakın kişinin başvurduğu öğrenildi
DiYARBAKIR – Türkiye’deki siyasi partilerin 24 Haziran’da yapılacak seçimler için aday adaylığı başvuruları sona erdi. Buna görenAKP, CHP, HDP, MHP ve iYi Parti’de milletvekilliği aday adaylık başvuru süreleri sona erdi. Süreci geçen hafta noktalayan AKP aday adaylığında rekor kırdı. AKP’de 5997’si erkek, 1332’si kadın olmak üzere toplam 7329 kişi milletvekili aday adaylığı için başvurdu. Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanlar toplam 42 milyon lira ücret ödedi.MHP’ye 1815 kişi aday olmak için başvurdu. 315 kişinin adaylık başvurusu kabul edilmezken başvuranların 250’sini kadınlar, 20’sini de engelli vatandaşlar yaptı. CHP’de 1592 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu. iYi Parti’de ise süreç üç günlük uzatmanın ardından önceki akşam sona erdi. 2800 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenilirken, yoğunluğun kadın ve gençlerden oluştuğu bildirildi.
Bölgede 600’e yakın kişi HDP’ye başvurdu
Aday adaylığı için Türkiye genelinde yapılan başvuru sayısını henüz açıklamayan HDP’nin bölgedeki aday adayı sayısı netleşiyor. Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Adıyaman, Siirt, Van, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Tunceli, Gaziantep, Erzurum ve Elazığ gibi bölge illerinde aday adaylığı başvuruları sona ererken, şuana kadar 600’e yakın kişinin HDP’ye başvurduğu öğrenildi. En çok aday adaylık başvurusu ise Diyarbakır’da yapıldı. 162 kişinin aday adaylığı için Diyarbakır HDP il Örgüt’üne başvuru yaptığı ve şuan ki milletvekillerinin henüz başvurmadığı ve bu sayının 200’ü bulacağı belirtiliyor. HDP’de geçen seçimlere oranla aday adaylık başvurusu sayısının arttığı öğrenildi. Yapılan başvurular arasında yaklaşık yüzde 40 civarında bir oranın kadın olduğu da gelen bilgiler arasında.
Diyarbakır’da sürpriz isimler
Diyarbakır’daki aday adayları başvuruları arasında sürpriz isimler de var. Avukat, öğretmen, mühendis, işçi, iş insanı gibi bir çok meslek kuruluşunda yer alan kişilerin başvurduğu HDP’de netleşen bazı isimler şöyle: Av. Muharem Erbey, Gazeteci Faruk Balıkçı, iHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, eski Bağlar Belediye Başkanı Cabbar Leygara, Dr. Selçuk Mızraklı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin