Advert

HDP'li Ziya Pir çœHedefimiz 12'ye 0ç

HDP'li Ziya Pir çœHedefimiz 12'ye 0ç
Bu içerik 3512 kez okundu.
Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Adayı Remziye Tosun ve Hdp eski milletvekili Ziya Pir gazetemizi ziyaret ederek, 24 haziranda yapılacak Genel Seçimlere hazır olduklarını söyledi.
 Gaztemize konuşan Ziya Pir, 24 haziran seçim çalışmalarımız başlamış durumda. Türkiye geneli partimizin amacı AK Parti hükümetini sonlandırmak istiyoruz. Türkiye'ye yeni bir kan, yeni bir enerji, yeni politikalar gerekiyor. Özellikle Kürt sorunu çözümü noktasında AK Parti artık tıkandı ve Erdoğan'la mümkün olmadığını görüyoruz. Bizim en büyük amacımız Kürt sorununu çözmekse, Türkiye'de özgülük içinde, kardeşçe hukukun üstünlüğünü de temin ederek ve eşit şartlarda yaşamaksa o zaman AK partinin gitmesi gerekiyor dedi. 
HDP'nin baraj sorununun olmadığını belirten Ziya Pir, Diyarbakır'dan 12 vekil nasıl alabiliriz staretejisini kuruyoruz. Son 3 yılda Diyarbakır ve Kürdistan da yaşanmışlar çok önemli özellikle Kürt sorunu ve çözüm sürecinin biçilmesi ondan sonra çatışmalı süreçler ve geldiğimiz dönem, demokrasinin yok olması OHAL'in kalkmaması ve bunun birlikte Milletvekilleri eş başkanlar ve genel başkanımız Selahattin Demirtaş cezaevindeler. Hukuksuzluktan dolayı içerdeler, halka bunları anlatacağız. 12'ye sıfır çok realist olmayan bir hedef ama hedefimiz bu. 11'e bir olur belki 10'a iki olur ama hedefimiz 12'ye sıfırdır diye konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin