Advert

15 Temmuz Şehidi, Kabri Başında Anıldı

15 Temmuz Şehidi, Kabri Başında Anıldı
Bu içerik 3273 kez okundu.
Ergani’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında FETÖ'nün darbe kalkışması sırasında şehit olan  Askeri Çoban, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
Vali Hasan Basi Güzeloğlu, Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, 7'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, il Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Albay Fatih Kılınç ve il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, çok sayıda vatandaş ve şehit yakınlarının katıldığı bir törenle, darbe girişiminin yaşandığı gecede şehit olan  şehit Askeri Çoban, mezarı başında anıldı. 
15 Temmuz 2016 günü Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Askeri Çoban'ın Ergani ilçesinde bulunan kabrini ziyaret eden Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, ellerinde Türk Bayrakları olan çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, şehidinin kabrini ziyaret eden Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, burada tüm şehitlerin ruhlarına dualar okudu.
Burada da bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, şehit Askeri Çoban'ın özgürlüğüne sahip çıkan bir kahraman olduğunu belirterek, "Bugün onun ve onun gibi 15 Temmuz Şehitlerini rahmetle anıyoruz. Kendileri o hain darbe teşebbüsü karşısında imanları ile duran bu ülkenin helal süt emmiş her evladı gibi bayrağına ezanına vatanına özgürlüğüne devletine sahip çıkan bir kahramanıydı. Askeri Çoban o güne bir vatandaş olarak bu ülkede yaşayan bir özgür vatandaş olarak özgürlüğüne kastedenlerin karşısında Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara alanlara çıkan milyonlardan biriydi. Ama özel biriydi. Şehadet le şereflenen biriydi. Şehadet niyet edilse de kısmeti Allaha ait bir mazhariyettir. Şehitler inancımızın en yüce mertebesinde ölmeyen, diri kalan, Allah'ın müjdesine, cennette peygamberimizin komşuluğu şerefine eren kahramanlardır. Allah tüm şehitlerimizden ve Askeri Çoban'dan razı olsun. Şefaatlerinden bizleri nasiplendirsin. Mezarının başında bugün onu rahmetle anarken kararlılıkla bir kez daha haykırıyoruz ki bütün şehitlerimizin ve Askeri Çoban'ın emaneti olanak vatan bu devlet ve millet sonsuza dek yaşayacak. Gelecek her gün daha güçlü ve kararlı bir şekilde sonsuza kadar bayrak gönderde dalgalanacak ezan semalarda hep okunacak. Ama Askeri Çoban ve tüm şehitlerimizde yaşadığımız bu ülkede ve milletin yaşadığı her gün hatırlanacak. Rabbim onlardan razı olsun mekanları cennet olsun ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.
Ergani Merkez Kebir Camisi'nde öğlen namazında düzenlenen programda ise, Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası ilahiler okunarak, şehit için dua edildi. Ergani Kaymakamlığı tarafından mevlit programından sonra şehitler anısına yemek verildi.
 Sivil şehit Askeri Çoban, istanbul'da inşaatlarda çalışırken, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaz Köprüsü'na gitmiş ve burada FETÖ'cüler tarafından açılan ateşle şehit edilmişti. Şehit Çoban evli ve 7 çocuk babasıydı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin