Advert

Fırıncıların Sıcak A‡ilesi

Fırıncıların Sıcak A‡ilesi
Bu içerik 3153 kez okundu.
Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu Ergani ilçesinde sıcaklardan olumsuz yönde etkilenen ilçedeki fırıncılar, vatandaşlara zor şartlarda ekmek yetiştirmeye çalışıyor.
Aşırı yaz sıcaklıklarında geçimlerini ekmek fırınlarında sağlayan kürek işçileri ocak başında 50 dereceyi bulan çalışma ortamında işleri gereği sıcaklardan en çok etkilenen meslek grubunun başında geliyorlar. Ekmeklerin yanmaması için devamlı ocak başında bekleyen kürek işçileri, yaz ayının kavurucu sıcağı eklenince daha da zorlandıklarını belirttiler. Yaz mevsiminde fırında çalışmanın çok zor olduğunu belirten fırın ustası Yakup Demirel mesleki açıdan sıcaklığa dayanıklı olmalarına rağmen büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti.
"OLUMSUZ ETKiLENiYORUZ"
Demirel, "Yaz ayında fırında çalışmak oldukça zor. Dışarıda ve içeride aşırı sıcaklara rağmen vatandaşa ekmek yetiştirmeye çalışıyoruz. Mesleğimiz gereği sıcağa dayanıklı olsak da ister istemez olumsuz yönde etkileniyoruz. Buna rağmen bizler de fırıncılar olarak ekmeğimizi ateşten çıkartıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin