Advert

27 yıl su sorunu olmayacak

Fatih Mahallesi Gülbaran mevkiinde kurulan tesis hizmete girdiğinde Dicle Barajı'ndan gelen su, temiz ve sağlıklı bir şekilde halkın kullanımına sunulacak.

27 yıl su sorunu olmayacak
Bu içerik 3419 kez okundu.
Ergani ilçesinde Devlet Su işleri (DSi) Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan içme Suyu Paket Arıtma Tesisi tamamlanmak üzere olduğu bildirerek Ergani'nin 27 yıl su sorunu olmayacağını bildirdi.
Devlet Su işleri (DSi) Genel Müdürü Murat Acu, kurum tarafından yürütülen içme suyu projelerinde sona gelindiğini bildirdi.
Acu, yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "100 Günlük Eylem Planı"nda yer alan içme suyu projelerine ilişkin bilgi verdi.
Ülkenin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlasının DSi tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılandığını belirten Acu, 81 il için içme suyu eylem planı hazırlandığına, bu çerçevede şehirlerin ve ilçelerin 2040-2050-2071 yıllarına kadarki içme suyu sorununu çözüme kavuşturduklarına dikkati çekti.
Acu, "içme suyu temini için dev projeler inşa ediliyor. DSi tarafından inşa edilen içme suyu projelerinde sona gelindi." ifadesini kullandı.
Bu kapsamda Diyarbakır'ın Ergani ilçesinin içme suyu ihtiyacını 2045 yılına kadar karşılayacak olan Ergani içmesuyu Arıtma Tesisi'nin tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Acu, tesisin 15 Eylül'de işletmeye alınacağını bildirdi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin