Advert

Genç A‡iftçilere Manda Verildi

Genç A‡iftçilere Manda Verildi
Bu içerik 3412 kez okundu.
Ergani Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında Büyükbaş Manda projelerini almaya hak kazanan Genç Çiftçilere Mandaları dağıtıldı. 
Ergani Hayvan Pazarında proje değerlendirmeleri sonucunda Manda almaya hak kazanan 6 Genç Çiftçiye 5'er adet Manda dağıtılırken teknik şartnameye uygun olmayan 10 manda iade edildi. 
Proje kapsamında 28 genç çiftçi başvurdu, Bakanlık tarafından 6 genç çiftçiye 4 dişi bir erkek olmak üzere toplamda 30 manda dağıtılacaktı, ancak şartname üzerinde yapılan anlaşmada 10 manda cılız olduğundan firma sahibine geri teslim edildi. 
ilçe  Müdürü Murat Çiçek dağıtımda yaptığı konuşmada "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında 2018 Yılı çalışmalarımız Büyükbaş Manda dağıtımı ile birlikte başladı. 6 genç çiftçimize 4 dişi ve 1 erkek olmak üzere toplamda 30 baş manda dağıtıldı. Dağıttığımız mandalar köylerde istihdamı sağlamak ve ilçemizde mandacılığın gelişimine ön ayak olması açısından çok önemlidir. Bu nedenle bu mandalarınıza iyi bakarak ve çoğaltarak hem gelirinizi artırmanızı ve hemde ilçemiz mandacılığının gelişmesine katkı sağlamanızı istiyoruz. Sizler bu konuda diğer genç çiftçilerimize birer örneksiniz. Dolayısıyla sizin bunu başarmanız bu açıdan da çok büyük bir önem arz etmektedir. ilçe Müdürlüğü olarak her konuda teknik hususlarda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Dağıtılan mandalardan şartnameye uygun görülmediği için 10 manda geri iade edildi. 4 çiftçimize verdiğimiz mandalar   hayırlı ve bereketli olmasını dilerim" dedi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin