Advert

Bu Rezalet Ne Zaman Son Bulacak?

Bu Rezalet Ne Zaman Son Bulacak?
Bu içerik 3117 kez okundu.
Ergani’de yaz mevsiminde düğün törenlerinin ardından kullanılan havai fişekler, halkın huzurunu bozuyor. Çevre Kanununa rağmen, kent merkezinde gece yarılarına dek havai fişekler atılıyor. Vatandaşlar, kanuna uymayanlara yönelik cezai yaptırım uygulanmasını istiyor.
“HUZURUMUZ KALMADI”
Her yaz mevsiminde vatandaşların korkulu rüyası olan havai fişek kullanımı, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Ergani ilçe merkezinde son aylarda saat gözetmeksizin kullanılan hava fişekler, daha çok düğün merasimlerinin ardından sık sık kullanılıyor. ilçenin dört bir yanında özellikle gece 23.00-00.30’a kadar kullanılan havai fişekler nedeniyle tedirgin olduklarını belirten bazı vatandaşlar: “Bu maddelerin kullanılma şekli belliyken gece yarısında havai fişekler kullanılıyor. Özellikle çocuklarımız ve hastalarımız aşırı gürültüye neden olan havai fişeklerden rahatsız oluyor. Gürültü kirliliği huzurumuzu bozuyor” dediler.
“CEZAi YAPTIRIM UYGULANSIN”
ilgili kurumların kuralsız havai fişek kullananlara yönelik denetimlerini artırmasını isteyen bazı vatandaşlar, şöyle devam etti: “ilçenin dört bir yanında gece saatlerinde düğünlerin ardından saat farkı olmadan havai fişekler atılıyor. Halka saygı göstermeyen ve huzurumuzu bozanlara yönelik radikal kararların alınmasını istiyoruz. Uyku saatinde binlerce vatandaşın huzurunu bozmak büyük bir kuralsızlıktır. Yöneticilerimizin bu kural tanımayanlara yönelik cezai yaptırım uygulamasını istiyoruz. Düğün sahipleri başta olmak üzere bu durumda ihmali olan herkes uyarılmalıdır. ilgili kurumları göreve davet ediyoruz.”
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin