Advert

Tezgahları süsleyen Aœzüme Rağbet

Tezgahları süsleyen Aœzüme Rağbet
Bu içerik 3303 kez okundu.
Ergani’de tezgahları süsleyen ve kilosu 6 TL´den satışa sunulan yerli şire üzümü, gün geçtikçe rağbet görmeye devam ediyor.
Ağustos ayının sonu ile Eylül ayının ilk haftası ilçedekii tezgâhlara çıkan Ergani şire Üzümü, büyük rağbet görüyor. Makam dağının eteklerinde tavuklar bağlarında yetişen Ergani şire  Üzümüne rağbetin büyük olduğunu söyleyen yetiştiriciler, üzümlerin yaklaşık 2 ay boyunca tezgâhlarda kaldığını söylediler. Ergani’nin Üzümünün özel müşterilerinin de olduğunu aktaran yetiştiriciler, üzümler tezgâhlara çıktıktan sonra farklı illerde yaşayan akrabalarına da gönderdiklerini, bazı vatandaşlarında memlekete gelmek için hasat dönemini beklediklerini belirttiler.
Kentte yerli meyve ve sebze satışı yapan vatandaşlardan Kadir Öner, üzümün kilosunu 6 TL, armudun ise 4 TL´ye sattığını söyledi. Vatandaşların yerli ürünlere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Güngör, Ergani Üzümünün tamamen doğal olduğunu ve tadı ile aromasıyla diğer üzüm çeşitlerinden ayrıldığını vurguladı. Güngör, “Bizim üzümümüz tamamen doğaldır. Tadı ve aromasıyla diğer üzüm çeşitlerinden ayrılır. Ülkemizde şu an bin 500 çeşit üzüm yetiştirilmekte. Her bölgede iklim şartlarına uygun olarak farklı türlerde üzümler yetişiyor. Bizim üzümümüz ise ülkemizde sadece Ergani’de yetişir. Çok güzel bir tadı var ve bir kişi bir kilo da yese rahatsız olmaz. Şu an Ergani Üzümü kilosu 6 TL´den alıcı buluyor. Ergani Üzümü dalından sofralara gittiği gibi pestil, bastık, şöbek yapımında da kullanılır. Ergani Üzümünden yapılan bu ürünlerin tadı da bir başka olur” diye konuştu.
Ergani Şire Üzümü alan vatandaşlardan Cengiz Kaya ise, Ergani Üzümünün çok lezzetli olduğunu, her yıl bu mevsimde Ergani Üzümü çıktığını ve diğer illerden gelen üzümleri almadıklarını söyledi. Kaya, “Şire Üzümü gerçekten çok lezzetli. Her yıl bu mevsimde Şire Üzümü çıkar ve biz artık diğer illerden gelen üzümleri almayız. Burada bağlarımızda yetişen üzümler tamamen doğaldır. ilçemizde manavlarda, meydanlarda şire Üzümü varsa başka bir üzüm çeşidi alınmaz genellikle. Şire Üzümünü kendimiz için aldığımız gibi Bursa, istanbul gibi illerde bulunan akrabalarımıza da gönderiyoruz. Tabi çabuk bozulabilen bir gıda olduğu için hemen tüketilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin