Advert

9 Ekim açıklaması

9 Ekim açıklaması
Bu içerik 3096 kez okundu.
HDP –DBP- ESP ve TJA Ergani ilçe Örgütü, siyasetçi ve gazetecilere yönelik 9 Ekim'de yapılan gözaltı operasyonu ve tutuklamalara ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı. Parti yöneticileri ve üyelerinin katıldığı açıklamada konuşan Şafak Tuncer, operasyonlarda özellikle kadınların hedef seçildiğini vurgulandı. 
Tek adam rejiminde ısrar eden tekçi zihniyet AKP-MHP ittifakı sonucu toplumun,% 49’unu hiçe sayark ülkeyi tek bir kişinin istek ve düşüncelerine telsi edip kaosa sürüklendiğini belirten Şafak Tuncer, Halkların barıi demokrasi umutlarına en faşizan şeklide saldırmış savaşı ve dışta derinleştirmiştir dedi. 
Tuncer, “Erdoğan’ın yerel seçim öncesi belediyelere tekrar kayyum atarız söylemleri ve HDP’yi hedef göstermesi üzerine 9 Ekim sabahı HDP, BDP,DTK ve basın çalışaları, yöneticiler olmak üzere çok sayıda kişi hukuksuz bir şekilde evlerinin kapıları kırılarak, sözlü fiziki şiddet uygulanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların çoğunun kadın olması tesadüf değildir” dedi. 
Kadına şiddeti kendisine ilke edinen AKP, HDP’nin kadına bakış açısını bildiği için kadının güçlenmesinden kortuğunu belirten Şafak Tuncer, evinin dışına çıkan kadının kendisine ve rejimine tehdit unsuru gördüğünden bu tür yönelimler sergilenmektedir. Tuncer, Baskı ve şiddet politikalarının HDP ve çalışanlarını yıldırmayacağını, kayyum ve söylemlerin halk nezdinde karşılığının olmadığını, çalışmalarımızı daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini söyledi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin