Advert

ikinci ürün yetiştirdi

ikinci ürün yetiştirdi
Bu içerik 3092 kez okundu.
Ergani’de nohut hasadının yapıldığı bölgeye ikinci ürün olarak nohut ekimi yapıldı.
Ergani ilçesine bağlı dastepe mevkinde 4 dönüm arazisi olan hanifi şimşek 2017 yılında ektiği nohutun hasadını kaldırdı. 2018 yılında aynı yere ikinci ürün nohut ektiğini söyledi. 
Sebze yetiştiriciliği yapan çiftçi Hanifi Şimşek, “ilçemizin toprağı verimli 2017 yılında nohut ektim hasadı kaldırdım. 2018 yılında aynı yere tekrar nohut ektim ilaç kullanmadan organik olarak ekim ayında taze nohutu bir çok manavlara sattım. 
Sadece hububatta değil sebze ve meyvede de ilçemizde bolluk yaşanmasını belirten Şimşek, çifçilerimiz yılın 30 gününde çalışma yapıyor. Bir ekerken birde biçerken toplam 1 ay oluyor. Hasad sonrası tarlayı nadasa bırakıyor yada anız yakarlar. Hasadı yaptıktan sonra aynı tarlada ürün alabilirler. ilaç yada gübre kullnamadan organik ürün alırlar. Özellikle çiftçilerimizin sebze ve meyve yetiştiriciliğine yönelmelerini istiyorum. Çünkü toprağımız verimli ve sulu tarım imkanı var. Hububat ekiminden elde ettiğimiz geliri sebze yetiştiriciliğinden bir ayda elde etmeniz mümkün. Bu nedenle çiftçilerimiz hububatın yanında mutlaka sebze yetiştiriciliği de yapmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu
Buğday hasadından sonra tarlayı yani anızı sürmeye gerek kalmadan ekimi yapılabiliyor. 4 dönümlük alana ikinci ürün olarak ekimini yaptık. Bu ürüne yıl boyu emek vermedim. 90 günlük süre içerisinde ekimi ve hasadı yapılabiliyor dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin