Advert

Giraylar Mahallesi sorunlar yumağı

Giraylar Mahallesi sorunlar yumağı
Bu içerik 3578 kez okundu.
Ekrem SENVAR
Diyarbakır’ın Ergani ilçesi’ne bağlı Giraylar Mahallesi, başta içme su sorunu olmak üzere yol, alt ve üst yapı, Taziye evi ve okul lojman sorunlarıyla boğuşuyor. Halen devam eden sorunları Cumhurbaşkanlığı iletişim Merkezi (CiMER)’e taşıyan Muhtar Sefer Giray, Mahallesinin AK Partiye destek vermesinden dolayı köylülerin hizmetlerden mahrum edildiğini ileri sürerek, mağduriyetlerin giderilmesini talep etti. 
Nüfusu 750 olan Ergani ilçesi’ne bağlı Giraylar Mahallesi, sorunlarla adeta boğuşuyor. Başta içme su olmak üzere, alt ve üst yapı sıkıntısının had safhada olduğu Mahallede, taziye evi ve Okul Lojmanının yapılması talep edildi.
Giraylar Mahalle Muhtarı Sefer Giray, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut sorunları çözmemesinden dolayı sıkıntılarını CiMER’e taşıdı. 
iÇME SU iHTiYACINI TAŞIMA iLE SAĞLIYORLAR
Giraylar Mahalle Muhtarı Giray, Mahallenin içme suyu sıkıntısı olduğunu hatırlatarak, “Defalarca ilgili mercilere dilekçe yazmama rağmen bir türlü köyümüze içme suyu verilmedi. Şu an 2018 yılı içerisindeyiz ama ben ve köylülerim içme suyunu hayvanlarla getirmekteyiz. Ayrıca köyümüzde bulunan hayvanlarımız içme suyu için bizim köyümüzden binlerce km uzaklığa içme suyu götürmekteyiz. Acilen Giraylar Köyüne içme suyu verilmesini istiyoruz” dedi. 
GRUP YOLU BiR TÜRLÜ YAPILMADI
Giraylar Mahallesi’nin grup yolu olmasına rağmen defalarca ilgili kurumlara sözlü ve yazılı dilekçe vermelerine rağmen grup yolunun yapılmadığına işaret eden Muhtar Giray, şöyle dedi: 
“Defalarca söz almamıza rağmen yolumuz yapılmadı. Köyümüzün yolu özelikle yaz ve kış aylarında çamur, bataklık, çukurdan ve yolu bozuk olması nedeni ile köy halkı olarak ulaşım tam anlamıyla yapılmamaktadır. ihtiyaçlarımız tam olarak karşılayamadığımız için bazı erzaklarımız hayvanlarla köye götürmek zorunda kalmaktayız. Yolumuzun yapılmasını istemekteyiz.16 km yolumuzun Asfalt yapılması için programa alınmasına rağmen bazı kurum ve kişilerin beyanı ile 16 km yolumuzun Asfalt yapılması için iptal edildi.
“KÖYÜN YOLUNUN ASFALT YAPILMASINI iSTiYORUZ”
Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi Yol Yapım Birim Amiri Kendal Okutucu bizzat bana; ‘senin yoluna çok para gittiği için bu yolu yapamıyoruz’ dedi. Oysaki bizler milletimiz ve devletimize katkı sağlamak için elimizden geleni yapmaktayız. Yukarıda belirtiğim gibi köyümüz hayvancılık işi ile uğraştığı için yol yapıldığı takdirde bölge ekonomisine Giraylar Köyü olarak katkı sağlayacağız. Bunun için Acilen 16 km yolumuzun ASFALAT yapılması hususunda;
GÖZ BOYAMAK iÇiN BAZI SOKAKLARA PARKE TAŞI KAPLANDI
Giraylar Mahallesinin ve mezralarının sokakları parke yapılması için defalarca ilgili kurumlara bildirmemize rağmen göz boyaması için az parke yapılıp diğer sokaklarım ve mezarlarımın sokakları parke yapılmamıştır.
ALT YAPI SORUNU BULUNUYOR
Giraylar Mahallemizin/Köyümüzün alt yapı sorunu bulunmaktadır. Özelikle Alt yapı Kanalizasyonun bir an önce yapılması gerekmektedir. Çünkü köyümüzde bulunan çocuklarımız alt yapı olmadığından dolayı WC den gelen artık sular nedeni ile devamlı hasta olmaktadırlar. 
 TAZiYE EVi TALEBi
Giraylar Mahallesi/Köyünde Camikebir ve Taziye evimiz bulunmamaktadır. Özelikle Ramazan ayında köylülerimiz civarda bulunan köylere camiye gitmektedirler. Köyümüzde müsait olan yere hem cami kebir ve hem de taziye evinin yapılmasını istiyoruz.
OKULUN LOJMANI YOK 
Köyümüzdeki Okulumuzun Lojmanı bulunmamaktadır. Lojman olmadığından dolayı öğretmenler köyümüze gelmek istememektedirler. Köyümüzde bulunan öğrencilerimiz ve gelecek öğretmelerin daha verimli olabilmeleri için acilen okul lojmanı yapılmasını talep etmekteyim. Ayrıca okulumuz 1 ders olup yetersiz gelmektedir. Köyümüze ek okul yapılmasını talep etmekteyim”
‘AK PARTiYE DESTEK VERDiK, HiZMETLERDEN MAHRUM KALDIK’ iDDiASI!
Muhtar Giray, AK Parti’ye destek verdikleri için hizmetlerden mahrum kaldıklarını ileri sürerek, “Özelikle ben ve köyüm AK Partiye destek verdiğimizden dolayı bizim Giraylar Köyü bütün hizmetler mahrum edilmiştir. Giraylar Mahallesi/Köyünün bu sıkıntılarının giderilmesi için yerinde tespit edilmesi ve bunun için bir komisyon heyetinin kurularak Giraylar Köyüne gönderilerek Giraylar köyünün sıkıntıların giderilmesi için ve bu mağduriyetinin giderilmesi için yüksek makamınıza başvurmam hasıl olmuştur” diye konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin