Advert

YEREL SEA‡iME DOĞRU !!

YEREL SEA‡iME DOĞRU !!
Bu içerik 3289 kez okundu.
serdest Özgül
Herkesi çok yakından ilgilendiren bir seçim atmosferine girmiş bulunuyoruz. Kendim her zaman genel seçimlerden daha çok, toplumsal iradenin anlam bulduğu yerel seçimlere önem vermişimdir.
Hele hele kaderi ve iradeleri bilinmezlere takılmış bir toplumda yaşıyorsak yerel seçimlerin önemi doğal olarak daha fazla olacaktır
Seçme ve seçilme kültürünün gelişmediği toplumumuzda birey hatır gönül için iradesini hiç tereddüt etmeden satabilmektedir Dolayısıyla kapımıza dayanmış bu yerel secimde, toplumun genel çıkarını parti çıkarına kurban etmeyecek kendisi ile barışık toplumun her kesiminde karşılığı olan doğrularda taviz vermeyen bir profile ihtiyaç vardır.
Davranış ve duruşuyla halka güven veren yaşam tarzında halkla farklılık sergilemeyen çağdaşlığa açık pozitif bilime inanmış mücadelesinin öznesinde insan olan hak ve hukuktan ayrılmayan, toplumun her sınıf ve tabakasını kucaklayan bir kişiyi il ve ilçelerde bir ön seçim yapılarak tespit edilmeliydi.
Mallesef bu metot uygulanmadı.yine parti kurmayları karanlık kapılar arkasında yapılan kirli pazarlıklar sonucu belirlemede etkili olacaktır. Bölgede yaşamayan normalde ayda yılda bir bölgeye uğrayan kişinin gelip kendisini halka dayatmanın hiç bir manası yoktur.
Böyle bir yöntemle halkın beyanı ve iradesi önemli rol oynar. Kendilerini yönetecek olan insanı ve mensup olduğu partiyi seçer. Yapılan bu yöntem paraşutçu atama zihniyetini mahkum eder.
Ve seçilen kişiyi halk seçtiği için kişi kendisini halka karşı sorumlu hisseder kirliliğe asla bulaşamaz. Bütün çalışma ve icraatlarını aleni ve legal yapar. Halkın arasında bir komisyon seçtirip kendilerini izlemesini ister. Böylelikle kendisini halkın denetimine sunar.
Bilindiği gibi yerel seçimlerin asli görevleri sosyal yaşamın devam ettiği il ve ilçelerde yaşayan insanlara hizmet götürmektir.
Bu hizmeti yaparken parti ve düşünce ayırımını yapmadan herkese karşı eşit adil ve vicdanlı davranması gerekmektedir.
Bu konuda önemli bir örnek teşkil eden Dersim,e bağlı Ovacık belediye başkanı Sayın Mehmet Fatih Maçoğludur.
Türkiye ve Kürdistan,da kominist partisinin kazandığı ilk ve tek Belediye başkanıdır. Yaptığı çalışma, geliştirdiği projelerle tüm dünyanın dikkatini kendi üzerine çekmeyi bilmiş Ovacık,ta yaşayan yerli yabancı herkesin taktiri ile birlikte sevgisini kazanmıştır.
Ayrıca sosyal yaşamla ilgili geliştirdiği projelerle sistem partilerin klasik belediyecilik anlayışını kırmış ezilenden yana çalıp çırpmayan alternatif bir belediyecilik anlayışını tüm dost ve düşmana göstermiştir.
Peki 20 yıldır yerelde iktidar olan 100 den fazla belediyeleri kazanan HDP yada aynı gelenekte gelen diğer partiler ne yapmıştır.
Evet bunlar tek kelime ile sistem partilerinin belediyecilik anlayışını kopya ederek hareket etmişlerdir.
Koskoca 20 yıl 100 küsür belediye ile heba edilmiş yoksul,ezilenden yana bir politika izlenmemiş halkla aralarında derin uçurumların oluşmasına sebep olmuşlardır. Bence parti kendi durumunu gözde geçirmeli geçmişte yapılan hataları açığa çıkartıp halkla paylaşmalı bu yanlışlıkları yapanları deşifre ederek gereken hesap sorulmalıdır. Ondan sonra aday belirlenmesine gidilmelidir..
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin