Advert

Söylentiyi duyan Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti

Ergani'de yılbaşından önce kimlik ve ehliyetlerini değiştirmeyenlere yüksek miktarda para cezası uygulanacağı söylentisi üzerine kent sakinleri ilçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne akın etti.

Söylentiyi duyan Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti
Bu içerik 3893 kez okundu.
Ergani ilçesinde yılbaşından sonra kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerinin zamlanacağı, ayrıca kimlik ve ehliyetlerini değiştirmeyenlere yüksek miktarda para cezası uygulanacağı söylentisi nedeniyle ilçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştu. Günde 100 kişinin müracaat ettiği Müdürlüğe söylentinin ardından yaklaşık 400 kişi başvurmaya başladı.
ilçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce yapılan açılamada , vatandaşların söylentileri kulak asmamasını isteyerek şunları söyledi:
"Biz günlük 100-150 arasında kimlik kartı veriyorduk. Geçen sene Aralık ayı ve bu yıl Aralık ayında yoğunluk yaşıyoruz. En fazla verdiğimiz cüzdan sayısı geçen sene ilçe genelinde senede 34 bin civarındaydı. Normal olarak verdiğimiz aylarda 3 bin, 5 bin oluyor. Ama Aralık ayında bir dedikodu yayılıyor, 'Yılbaşından önce cüzdanını değiştirmeyen cezalı duruma düşüyor' diye. Böyle bir şey kesinlikle yok. Bazıları demiş ki 'Yılbaşından sonra cüzdan 80 lira olacak'. Öyle bir şey de yok. Cüzdanın şu anda ücreti 18,5 lira. Normalde 100, 150 civarında cüzdan verirken bu ay günlük 200 ile 400 arasında başvuran var. Vatandaşlarımız bu asılsız dedikoduları umursamasınlar. Böyle bir şey yok" dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin